Het leven is onvoorspelbaar

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat het belangrijk is om lekker in je vel te zitten en dat je moet doen waar je je goed bij voelt, maar is dat wel zo gemakkelijk? Wat voor situaties in het leven zorgen er eigenlijk voor dat je hier weerstand in voelt en hoe ga je daarmee om? Vandaag vertel ik jullie openhartig mijn (transformatie)verhaal en wil ik jullie meegeven dat je het leven niet kan maken.

Ik ben nooit echt dik geweest maar toen ik naar de middelbare school ging had ik wel een laagje vet wat mij gedurende de winter lekker warm hield. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar op school vonden ze het leuk om mij hiermee te pesten en kreeg ik dagelijks gemene teksten naar me toe gegooid.

tirza transfo

Mijn uitvlucht
Toen ik in de eerste klas zat kreeg ik daarnaast thuis te horen dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was en vanaf dat moment stortte ik eigenlijk een beetje in. Ik was pas twaalf! Op school maar ook buiten school was ik verdrietig en boos op de wereld en zag ik een uitvlucht in lekker eten. In korte tijd ben ik heel wat kilo’s aangekomen en werden mijn dagen op school alleen maar langer.

Er is zelfs een periode geweest dat ik thuis mijn repen chocola verstopte en al mijn kleedgeld opmaakte aan snoep. Thuis was het moeilijk en kon ik niet omgaan met het feit dat mama zo ziek was, dus was ik vaak op mijn kamer en zocht ik troost in mijn snoep- en chocolade doos die standaard onder mijn bed lag. Een zak chips en een pak koekjes konden er ook nog wel bij.

tirza 3

Het keerpunt
Dit is een tijdje zo doorgegaan totdat ik in twee havo terecht kwam en andere vriendinnen kreeg. Ik ben mijn gewicht voornamelijk kwijt geraakt door gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten. Eigenlijk at ik nog steeds lekkere dingen maar beperkte ik dit naar bijvoorbeeld een bakje chips in plaats van een zak chips, water in plaats van cola en van twee schepjes naar geen schepjes suiker in mijn thee. Kleine aanpassingen werden gewoontes en dat werkte perfect voor mij! Ik zat daarnaast altijd al op korfbal maar begon mij meer in te zetten tijdens trainingen en wedstrijden en deed thuis op mijn kamer (buikspier)oefeningen om ervoor te zorgen dat ik mijn kindervetjes kwijtraakte. Naast het afvallen groeide ik ook nog en zorgde dat er mede voor dat mijn vet zich naar mijn idee anders over mijn lichaam ging verdelen.

”Gelukkig zijn”
Er zijn genoeg transformatieverhalen en tips over hoe je af moet vallen kun je ook overal vinden, dus dat wil ik jullie vandaag dan ook niet meegeven. Er zijn tijden geweest waarop ik het ontzettend moeilijk heb gehad en met die redenen kijk ik nu dan ook anders naar het leven. Ik heb lang gestreefd naar het feit dat ik gelukkig wilde zijn en alles weer met plezier wilde beleven. ‘Gelukkig zijn’ is geen streven want dit is een emotie, een conditie waar je je misschien even in bevind, maar geen langdurige stemming.

Mijn leven is verreweg van perfect en dit zal het ook nooit worden. Mijn lichaam is verreweg van perfect en dat is prima. Ik waardeer mijn familie en vrienden en bekijk mezelf in de spiegel met het idee dat ik maatje M heb en dat ik daar eigenlijk ontzettend blij mee ben. Ik heb twee benen, twee armen, 10 tenen en vingers. Ik kan lezen en schrijven en heb een diploma mogen halen. Ik ben gezond, en dat is waar het eigenlijk om draait. Wat wil je eigenlijk nog meer in het leven? Het is in deze wereld soms moeilijk om bij jezelf te blijven en écht te doen waar jij je goed bij voelt. Soms weet ik dat niet eens. Maar is dat erg?

tirza diploma

Er komen weleens gebeurtenissen op je pad waardoor je jezelf even aan moet passen of andere prioriteiten moet stellen. Situaties die je niet kunt voorspellen en die ervoor zorgen dat het leven niet altijd even gemakkelijk is. Je leert ervan en verandert als persoon. Natuurlijk vind ik het goed van mezelf dat ik 10 kilo ben afgevallen en heeft dat mij in positieve zin verandert. Maar daar ben ik niet het meeste trots op…

Ik ben trots op het feit dat ik er nog mag zijn, dat ik vrienden en familie heb waar ik onwijs veel van hou en dat zij mij accepteren voor wie ik ben en wat ik doe. Ik ben trots op mijn moeder die mij zoveel heeft geleerd in het leven en ervoor heeft gezorgd dat ik met beide benen op de grond sta en een eigen mening heb. Dat ik maar blij mag zijn dat ik in Nederland woon en het hier zo goed heb. Als ik hier wat langer en vaker bij stilsta, valt bij mij het hebben van een strakke buik, in het niets.

Volg jij ons al op Instagram?

 

 

Inspiratie nodig qua recepten? Laatste kans!

Gebruik kortingscode ”Fit Dutchies” en ontvang nu nog 30% korting!
PS. plus 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier voor meer informatie en een preview!

banner fitchef

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.