Mijn detox vakantie (lees dat hier) in Turkije is nog maar net afgelopen, maar lucky me!!! Ik heb nog een paar extra dagen vakantie dus besloot ik vandaag mijn oude vertrouwde havermoutkoekjes maar weer eens te maken. Tot mijn grote verbazing zag ik dat ik ze nog niet met jullie had gedeeld op Fitdutchies.nl. Dus bij deze, want deze koekjes zijn echt de tijd én moeite waard. +/- 30 minuten valt wel mee voor lekkere en gezonde koekjes toch? Let’s go!

D484F09D-20FF-4AC8-8DA9-53B49E6F129732DA7026-2E45-4757-9C3D-83400B4711A2

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram speltmeel
  • 150 gram havermout
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 5 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels kaneel
  • 130 ml diksap (appel)
  • 30 ml kraanwater

How-to?

  1. Verwarm de over op 150 graden.
  2. Vermaal de hazelnoten tot een kleinere substantie (niet te klein).
  3. Mix de speltmeel, havermout, hazelnoten, rozijnen, kokosolie, kaneel en diksap met de hand in een kom. Voeg de water wat later toe en mix het tot een vochtig/kleverig geheel wordt. (Voeg extra water toe om het geheel wat kleveriger te krijgen, gebruik hiervoor wel maar een kleine hoeveelheid water).
  4. Verdeel het geheel in +/- 10 porties (gebruik je eigen creativiteit voor de vorm).
  5. Bak de koekjes in 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen, en ze zijn ready to eat!!!!

Als het goed heb jij nu je eigen knapperige havermoutkoekjes. Enjoy it! <3

 



Holiday Shop NL 336x280

About The Author

Juliët Stegeman

Be Inspired!

4 Responses

  1. Marvin

    Ziet er lekker uit! Zou zelf de rozijnen vervangen door iets anders, cacao nibs bijvoorbeeld, omdat ik niet zo van rozijnen houd 😉

    Reply
  2. emmy

    Wat toevallig, dat recept vond ik gister op internet. Er staat in Weert een kraampje met super lekkere dingen (2 jongens uit Eindhoven) en daar heb ik al 2x dit soort koekjes gekocht, onwijs lekker. Vandaar dacht ik even ging zoeken, eens kijken of deze net zo lekker zijn!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.