Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgebakken lekkers op een luie zondagochtend? Niks? Nou, zeker wel, namelijk; al dat lekkers guilt-free opeten op die luie zondag.

Deze verrukkelijke cake bakte ik alleen niet op zondag, maar gewoon op een doodsaaie maandagmiddag. Maar geloof me, de geur van banaan+kaneel+kokos geeft je huis de ultieme zondagfeeling!

Ingrediënten:
◦ 70 gram havermout
◦2 rijpe bananen
◦ 100 ml amandelmelk
◦ 2 eetlepels kokosschaafsel
◦ 1 eetlepel agave siroop of honing
◦ 1 eetlepel kokosolie
◦ 1 eetlepel kaneel
◦ 1 handje amandelen

Naar smaak:
◦ 1 handje rozijnen
◦ 1 appel (in stukjes)

Pureer de havermout, bananen, amandelmelk, kokosschaafsel, agave siroop, kaneel en kokosolie met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna de gehakte amandelen toe en roer het beslag. Je kunt een handje rozijnen en een appel in blokjes toevoegen aan het beslag, als je dat zou willen. Erg lekker!

Giet het beslag in een ingevette, of met bakpapier belegde, bakvorm en strooi nog wat kokos er overheen. Bak ongeveer 30 tot 40 minuten op 200 graden. Controleer door middel van een prikkertje of je cake goed gaar is!

Fit Dutchies kun je niet alleen op onze website volgen! Hier vind je namelijk onze InstagramFacebook en Bloglovin! Als eerste op de hoogte van nieuwtjes? Dat kan via onze nieuwsbrief waarvoor je je hier kunt inschrijven!

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

2 Responses

  1. Marjolein

    Bij mij hetzelfde probleem als Sigrid.. Had wel een beetje bakpoeder erin gedaan, maar denk dat het beslag zelf gewoon te nat en niet luchtig was. Volgende keer misschien met meer havermout en een ei? De smaak is wel top trouwens 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.