Een nieuw gezicht? Klopt! Nienke is de nieuwste toevoeging aan ons team en niet zomaar eentje. All the way from Cancun Mexico komen haar blogs jullie kant op. Fit Dutchies all over the world, toch? Vandaag haar eerste recept, een intro over haarzelf volgt! Dus bij deze het woord aan Nienke!nienke vd meij

Guacamole, I love it! Het liefst eet ik het bij alles, door de pasta, op een rijstwafel of cracker of op zijn Mexicaans met verse tortilla chips (wel uit de oven natuurlijk!). Sinds ik naar Mexico ben verhuisd, ben ik dit heerlijke goedje een stuk meer gaan eten. Je kunt het overal krijgen en het is ook nog eens super goedkoop!

Het hoofdingredient van de guacamole is natuurlijk AVOCADO! Iets wat je tegenwoordig overal voorbij ziet komen op instagram en blogs. Niet gek dat iedereen zo verliefd is op avocado’s, ze zijn super gezond! Waarom? Ze bevatten veel vezels, goede vetten en zijn rijk aan vitamine B&E plus ze bevatten ongeveer 60% meer kalium dan een banaan.

guacamole 2

Toen ik mijn variatie van guacamole voor het eerst in Mexico maakte, avocado met olijfolie, peper, ui, tomaat en limoen in de keukenmachine, keken ze mij raar aan. Guacamole maak je niet in een keukenmachine werd er een beetje beledigd gezegd. Oeps, hoe dan wel?

Wij zullen je wel laten zien hoe je een heerlijke romige guacamole maakt op z’n Mexicaans. De truc is dus om de avocado’s te prakken, niet totdat het fijn is, nee totdat het kleine stukjes zijn, hierdoor wordt het geheel romiger. Ok, weer iets geleerd! Hieronder zal ik met jullie het recept voor een heerlijke ‘Mexican’ approved romige guacamole delen. En het is ook nog eens super simpel!

Wat heb je nodig? (voor 1 kommetje)

 • 3 rijpe avocado’s
 • 1 tomaat (kleine blokjes)
 • 1/2 ui (gesnipperd)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 limoenen
 • Peper (naar smaak)
 • Zout (naar smaak)
 • Rode peper / habanero peper (naar smaak)
 • Handje koriander (fijn gehakt)

 

How to? 

 1. Ontpit de avocado’s en bewaar 1 pit.
 2. In een kom, prak de avocado’s totdat er nog maar kleine stukjes over zijn.
 3. Voeg de olijfolie en het limoensap toe, laat 1 eetlepel limoensap over.
 4. Meng dit totdat je een romig geheel krijgt.
 5. Voeg peper en zout toe naar smaak.
 6. Voeg nu de resterende ingrediënten toe (ui, tomaat, koriander en rode peper/habanero peper)
 7. Meng alles goed door elkaar en serveer met (verse) tortilla chips.
 8. Buen provecho!

guacamole 1

About The Author

Nienke van der Meij
Fit Dutchie Abroad

26 jarige fitness en vooral food lover. Sinds kort woonachtig in het mooie Cancun, Mexico. Health coach en natuurvoeding student. Motto: ‘Forget all the reasons why it won’t work and believe the one reason why it will’!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.