Matcha, Matcha, Matcha. Je wordt er de laatste tijd mee doodgegooid op Instagram. Matcha is op dit moment een heuse trend en mensen maken er allerlei gerechten en drankjes mee; van matcha ijs tot matcha lattes en zoals ik maakte; Matcha pancakes! Iedereen weet natuurlijk dat groene thee goed voor je is en dat het allemaal positieve bijwerkingen met zich meedraagt is zeker een pluspunt.

Matcha Pancakes - Julien Amatkarijo

I have to admit, ik ben erg trendgevoelig en moest dit ‘wondermiddel’ zeker eens uitproberen en heb hier proteïne cakejes en pannenkoeken mee gemaakt. Voor deze pannenkoeken deel ik vandaag m’n recept met jullie.

Ingrediënten:

 

 

Hoe maak je het?

1. Heel simpel! Doe de bananen, matcha poeder, eieren, het meel (optioneel: en de whey protein) en een snufje zout in je blender en laat dit mengen totdat het een gladde substantie is.

2. Het beslag hoort wat dik te zijn maar tegelijkertijd wel schenkbaar! Als je denkt dat je beslag iets te dun is voeg dan nog wat extra kokosmeel toe.

3. Verhit een koekenpan op middelhoog(!) vuur en bestrijk deze met wat kokosolie.

4. Giet wat van je beslag (diameter van +-3 cm) in je pan en schud deze voorzichtig zodat het beslag zich wat uit kan spreiden.

5. Bak je pannenkoekje 2 tot 4 minuten totdat de onderkant ‘goud-bruin’ is geworden en de randen stevig zijn. Draai deze nu om met een spatel en bak de andere kant ook weer 2 tot 4 minuten.

6. Is de onderkant te donker geworden? Zet je vuur wat lager. Het bakken gaat misschien iets minder snel hierdoor maar het redt je pannenkoek van aanbranden!

Makkelijk he? Serveer ze mooi als een stapeltje op elkaar en versier ze met toppings naar keuze.
Ik at ze vandaag met wat Skyr protein yoghurt, geraspte kokos en rasp van een limoenschil. Heerlijk!

Eet smakelijk!

Matcha Pancakes - Julien Amatkarijo

About The Author

Julien Amatkarijo

2015 was het jaar voor verandering. Sindsdien niet meer weg te slaan uit m'n keuken, het bos voor m'n hardloop rondjes en van achter m'n camera om al m'n creaties vast te leggen in de hoop mensen hiermee te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.