Chia pudding is een van mijn favoriete ontbijtjes voor onderweg. Het is makkelijk om te maken, het vult goed en het is erg divers! Mijn klassieke combinatie met banaan en blauwe bessen blijft een van mijn favorieten, maar ik vind het ook erg leuk om andere smaken te proberen! Vandaag heb ik een gouden chia pudding met kokosmelk, een echte nummer 1!

Ik vond het recept van Choosing Chia en gaf er mijn eigen twist aan! De prachtige gouden kleur maakt het al leuk, toch? Hoe maak je de chia pudding zo mooi goud? En hoe creëer je de perfecte textuur? Probeer het recept eens uit, dat kan niet fout gaan!

INGREDIËNTEN

  •  60 gram chiazaad
  •  150 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kokos yoghurt
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 geprakte banaan
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • Toppings: rode besjes, gedroogd fruit (in poeder vorm), meer agavesiroop en/of kaneel

BEREIDING

1. Doe de chipzaadjes, kokosmelk, geprakte banaan, agave siroop en vanille extract in een kom en mix alles goed door elkaar. Als het te dik is, voeg dan eventueel nog een beetje kokosmelk toe.

2. Voeg de kurkuma, kaneel en citroenschil toe en roer alles door elkaar tot er een gouden pudding ontstaat. Gebruik eventueel een garde om alles beter te mengen.

3. Bedek de kom en zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur. Ik raad je aan om dit recept een avond van tevoren te maken, dan is het het lekkerst!

4. Haal de kom uit de oven en verdeel de pudding over twee kommetjes of glaasjes. Voeg nu de toppings toe: twee eetlepels kokos yoghurt, besjes en voeg eventueel nog wat extra kaneel en/of agave siroop toe!

Smakelijk en een fijne dag!

About The Author

Lenna Omrani

Gezonde en plantaardige recepten 🍴

Leave a Reply

Your email address will not be published.