meisjes in krachthonk
Eng toch? Tussen die grote, sterkte mannen in het krachthonk… Ja, ik vond van wel. Het lijkt alsof iedereen in het krachthonk alles weet over gewichten en trainen, dus ik was een beetje bang voor de gezichten die ik zou krijgen als ik er als meisje tussen zou gaan staan.

En ja hoor, je krijgt die gezichten en ze zullen je aanstaren, maar ik ben er achter gekomen dat dit niets behalve positief is. Ze kijken omdat ze het leuk vinden ook eens meiden te zien krachttrainen, dus neem het als een compliment!

Sinds ik ben begonnen met krachttraining, je kunt me vier keer per week in het krachthonk vinden, heb ik geprobeerd ‘vrienden’ te maken. Ik vraag ze over hun oefeningen, gewichten etc. Ze vinden het geweldig om hierover te praten. En of ze je een handje willen helpen? Jongens zouden geen jongens zijn als ze dat niet zouden doen, BOYS WILL BE BOYS, natuurlijk willen ze je helpen!

Ik snap dus dat het eng is om in het krachthonk tussen deze mannen je eigen workout te doen, maar laat je niet afschrikken.
Jij wil ook gewoon je workout doen, laat je niet door anderen hierin beperken.
Zorg gewoon dat je weet wat je gaat doen als je de stap neemt naar het krachthonk. Begin niet te zwaar en leer van anderen.
De oefening eerst goed uitvoeren voordat je er weer gewicht bij doet. En als je er niet zeker over bent, vraag dan gewoon om je heen, die mannen willen je er alles over vertellen. Ik vraag altijd heel veel en ik heb al heel wat telefoonnummers gescoord 😉

WIN-WIN situatie!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

  1. Janne

    Zo is het ook echt! Jongens staan meestal zowat te popelen om je te helpen zelfs:)