Hallo!

Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten met je, namelijk mijn gezonde gehaktbrood!
Dit is ideaal om op een luie avond klaar te maken, zodat je de dagen erna een lekkere en voedzame lunch hebt. Ook als 4-uurs tussendoortje vind ik dit heerlijk. Of als snelle hap voor het sporten. Nou ja, kortom, dit recept kan altijd!

Benodigdheden:

  • grote keukenkom
  • grote cakevorm en olie om mee in te vetten
  • bakpapier
  • oven

IMG_3633

De ingredienten (voor één grote cakevorm):

  • 700 tot 800 gram kipgehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 gele paprika, fijngesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 gram doperwten
  • 1 klein bosje verse platte peterselie
  • 6 hele eieren
  • 6 eiwitten
  • 6 eetlepels havermout
  • 6 grote eetlepels havermoutmeel (als je dit niet hebt, vervang het dan voor normale havermout, doe dan 1 schep extra)
  • 1 zakje Bretonse kipkruiden (Verstegen), als je dit niet wilt gebruiken, kies dan voldoende andere kruiden en vergeet het zout niet.
  • 2 theelepels bakpoeder

IMG_3634

De bereidingswijze:

  • Zet de oven aan op 180 graden Celcius.
  • Gooi alle ingredienten bij elkaar in een grote kom. Goed mengen met je handen of met een vork.
  • Schep het mengsel in een ingevette cakevorm en druk het licht aan.
  • Zet het ongeveer 45 minuten in de oven.

IMG_3638

Tips:

  • Wissel  eens af met de vulling: gebruik je favoriete groenten en kruiden.
  • Combineer een sneetje gehaktbrood met hummus: heerlijk!

IMG_3739

 

Enjoy!  Laat me weten als jouw gehaktbrood gelukt is! 

 

 

 

About The Author

Roos Kranenburg

Ik ben vorig jaar 12 kilo afgevallen door te trainen met zware gewichten en gezond te eten. En ik vind het heerlijk! Nu werk ik aan een nog fitter, sterker lijf. Ik ben er al-tijd voor in om iets nieuws te proberen!

4 Responses

  1. Natasja

    Ik heb wat vragen:
    – Hoe/waar bewaar je je gehaktbrood?
    – Hoelang doe je er mee? (Hoeveel sneden eet je per lunch)
    – Heb je een idee hoeveel calorieën dit is?
    – Heb je een vervanger voor het bakpoeder, dat is het enige wat ik niet in huis heb namelijk :p

    Reply
    • Jordi Sloots
      Jordi Sloots

      Hoi!

      1. In de koelkast kun je het maximaal vier dagen bewaren!
      2. Twee sneetjes en dan soms nog met hummus of smeerkaas erop!
      3. Het aantal kcal heb ik zo niet. Dat moet ik of jij eventjes intypen in myfitnesspal of op calorieënteller:)
      4. Kan ook zonder bakpoeder! Maar je kunt bakpoeder bij elke supermarkt kopen:)
      Invriezen kan trouwens ook als je het in de koelkast laat ontdooien en daarna 1 min in de magnetron stopt!

      Zijn je vragen zo goed beantwoord?:)

      Reply
  2. rick

    Erg lekker. Wel de paprika’s eerst gegrild en doperwten vervangen door verse spinazi (bij het bakken ook uitjes meegebakken). Een eitje minder is trouwens niet erg.

    Reply
  3. Iris

    Super lekker! De boel wel gehalveerd, anders werd het wel heel veel voor mijn bakblik 😛 Een eitje minder kan inderdaad geen kwaad maar smaakte voortreffelijk!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.