Het ziet er heel fancy uit maar het staat echt zo op tafel! Toch misstaat het ook niet op tafel tijdens de feestdagen! (sorry ik ben altijd al vroeg bezig met feestdagen.. 🙂 ) Een gezellig etentje met vrienden, of gewoon omdat het kan!

image7Wat heb je nodig?

  • Zoete aardappels
  • Roseval aardappels
  • Rode ui of gewone ui, zoete ui of lente ui.. wat jij wil!
  • Champignons
  • Dit was een stuk rosbief van bijna 600 gram en daar zou je met 3 personen van kunnen eten.. (ik zeg het zo kunnen… want met zijn tweeën ging het ook gewoon op… )
  • Eventueel als je het lekker vindt: Pastinaak, wortel of andere lekkere seizoensgroente
  • Een vleesthermometer
  • Verse kruiden zoals tijm en rozemarijn
  • Knoflook
  • Peper/zout

Schil je zoete aardappel en snij deze in stukken.. De roseval aardappels heb ik in de schil gelaten en ook in stukken gesneden. De ui heb ik in ringen gesneden en de champignons in vieren.. Dit alles ging in een braadslee (ovenschaal kan ook prima) En daar overheen ging verse knoflook, peper/zout, tijm en rozemarijn.. Oja, stiekem heb ik er ook nog wat barbecue kruiden van flavorking overheen gedaan.. Wees hierbij ook niet voorzichtig met kruiden! Het mag best wat smaak hebben toch..?

Schuif dit geheel alvast in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten..

Ondertussen ga je de rosbief aan alle kanten dichtschroeien (niks meer dan dat) in een koekenpan..(gewoon in kokosolie)  Als je dit niet doet krijg je straks heel veel vocht in je braadslee/ovenschaal.. Haal de rosbief trouwens ver van te voren uit de koelkast..!

Laat de Rosbief even op een bord liggen tot de 30 minuten voorbij zijn.. Maak vervolgens ruimte in het midden van je braadslee en schep de groente/aardappels alvast even om. De rosbief kan nu in het midden.. en daarin steek je de vleesthermometer.. Steek hem er zo in dat hij ongeveer uitkomt in het midden van de rosbief.. Zet de braadslee weer terug in de oven op 180 graden.. De rosbief is goed als de thermometer uitkomt tussen de 50 en 55 graden.. Dan is hij mooi roze van binnen.. Haal hem dan ook direct uit de oven anders gaart hij te ver door!

Je kan aan tafel. Eet smakelijk!

 

ad

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.