Waarschijnlijk val je niet van je stoel wanneer ik je vertel dat Nederland echt een fietsland is en dat we met 17 miljoen inwoners zo’n 23 miljoen fietsen bezitten. Daarnaast wordt zo’n 27% van alle reizen binnen Nederland per fiets afgelegd en ik heb geen idee of jij bij die 27% hoort, maar gezamelijk maken we per jaar zo’n 4,5 miljard, dus 4.500.000.000, fietsritten. Totale lengte? 15,5 miljard kilometer. Okay, Nederland is fietsland nummer #1 van de hele wereld. Trots!

Waar veel mensen de fiets gebruiken als noodzakelijk transportmiddel is 37% van alle kilometers die gemaakt worden met de fiets recreatief. Bij recreatief fietsen denk ik dan meteen aan wielrennen en mountainbiken en vandaag hebben we wat toffe dingen met betrekking tot die laatste groep!

Voordat we verder gaan op de producten willen we even aangeven waarom wij het belangrijk vinden om soms een sport uit te lichten en jullie te informeren. Een groot deel voldoet namelijk nog steeds niet aan de bewegingsnorm en dat is jammer. Wij willen Nederland een beetje fitter maken en we kunnen helaas niet iedereen fysiek in beweging krijgen door bij iedereen langs te gaan. Waarschuwen, tips geven en met onze community gemotiveerd blijven is hoe we dit wel voor elkaar proberen te krijgen.

Gezondheidsvoordelen zijn er zeer zeker en alleen daarvoor zou je al wat vaker de fiets moeten pakken. Wanneer je namelijk elke dag naar je werkt fietst reduceert de kans op een premature dood met maar liefst 41 procent. Het risico op een hartaanval reduceer je zelfs met 52 procent en het risico dat je komt te overlijden door kanker kun je hiermee met 40% reduceren.*

*Let op dat bovenstaande hebben betrekking op gemiddelden verschillen per leeftijds -en sociaaleconomische achtergronden. De grootste benefits kunnen we verwachten in de groep van mensen die erg weinig bewegen.

 

Lets get started!

Veel mensen die willen beginnen met mountainbiken hikken tegen het moment van de aanschaf van een fiets aan. De prijzen liggen ver uit elkaar en wanneer je deze sport wil beoefenen kun je voor zowel recreatief als het serieuze werk ook voor een zeer toegankelijke prijs al aan de slag. Dit zonder dat de prijs-kwaliteitsverhouding niet meer zou kloppen.

Vandaag lichten wij wat fietsen uit de mountainbike categorie van Decathlon!

 

Mountainbike

In de categorie mountainbike variëren de prijzen van zo’n €119 euro tot een bedrag van €899 euro. De modellen variëren in grootte, kleur en niveau. Deze prijsrange zorgt ervoor dat je voor een mooi bedrag kunt instappen en kunt doorgroeien naar een wat geavanceerder model mountainbike. Ideaal, toch?

 

Dames Mountainbike

Decathlon heeft ook speciaal aan vrouwen gedacht en 4 mountainbikes opgenomen in hun assortiment.  Deze variëren van €219,99 tot zo’n €1.199 waarvan dit laatste model elektrisch wordt aangedreven. Onderstaande model

Kinder mountainbikes

De meeste mensen halen hun beweging niet doordat ze smoes na smoes bedenken. Met deze categorie tackelen wij de smoes dat je op de kiddo’s moet passen. Een enthousiast kind, een kindermountainbike en je bent ready to go! Wat vind je van onderstaand model?

 

Full suspension mountainbike

Wil je serieuzer aan de bak en je grenzen verleggen? Wellicht is een full suspension mountainbike dan iets voor jou! Met onderstaand model ben jij klaar voor pittige uitdagingen en is aan alles gedacht; van remkracht, schokdemping en levenslange garantie!

 

E-mountainbike

Tot slot de categorie waarvan mijn hart sneller gaat kloppen, haha. De elektrische mountainbike is ideaal voor lange tochten en voor elk terrein. Door de batterij trap jij lekker weg en ben je verzekerd van een heerlijke trip. Wellicht is onderstaande iets voor je?

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben?
Let us know in de comments!

 

 

Bronnen:

  1. De Hartog, Jeroen Johan, et al. (2010), “Do the health benefits of cycling outweigh the risks?” Environmental health perspectives 118.8 (2010): 1109.
  2. Hans Nijland (2017): Fietsen leidt tot langer en gezond leven [Cycling leads to a longer and healthier life]. The Hague, Netherlands Environmental Assessment Agency.
  3. Celis-Morales, Carlos A., et al. (2017), “Association between active commuting and incident cardiovascular disease, cancer, and mortality: prospective cohort study.” bmj 357: j1456.
  4. INHERIT (2017), Exploring triple-win solutions for living, moving and consuming that encourage behavioural change, protect the environment, promote health and health equity.

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.