Niet heel gezond maar wel zonder dr. Oetker! Een stukje taart op zijn tijd moet echt wel kunnen! Maar mijn motto is dan, als ik het doe dan doe ik het gelijk goed! Trouwens.. deze taart kun je zo ongezond maken als je zelf wil!

taart

 

Wat heb je nodig?

  • Een springvorm van 23 cm.
  • Bakpapier
  • Een kilo (magere) kwark ( of 500 gram kwark/500 gram mascarpone)
  • Bakje aardbeien
  • 2 rollen Oreo koekjes voor de bodem en eventueel nog 1 voor bovenop 🙂
  • 100 gram roomboter of kokosolie
  • 12 gelatine blaadjes
  • Ongeveer 100 gram zoetstof naar keuze, suiker/agave/palmsuiker/vanillesuiker etc. Ben je een zoetekauw gebruik dan meer dan 100 gram.
  • Eetlepel cacao poeder (of gesmolten chocola of nutella, of iets anders naar keus)
  • 2 lepels aardbeien siroop of jam ( bij voorkeur  suikervrij)

 

How to:
Verkruimel je Oreo koekjes met de hand of met een keukenmachine. Giet hier vervolgens 100 gram roomboter of kokosolie bij en vermeng dit goed. Gebruik een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Het mengsel van koekjes en boter kan vervolgens op de bodem van de springvorm, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Was en halveer je aardbeien om deze tegen de rand aan te zetten.

taart aardbeien

Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem alvast goed koud kan worden.

Nu kun je met de rest aan de slag.. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water, wanneer deze zacht zijn geworden knijp je ze uit en doe je ze samen met 2 eetlepels water in een pannetje. Verwarm dit tot de gelatine helemaal is opgelost (laat het niet koken!) Vervolgens laat je het weer even afkoelen.

Vermeng de kwark met de zoetstof en voeg de gelatine eraan toe en meng het geheel goed door.

Je zou het geheel nu in 1 keer op de springvorm kunnen gieten maar voor een leuk effect heb ik het mengsel vervolgens verdeeld over 2 kommen. Aan de ene helft heb ik cacao poeder toegevoegd en aan de andere helft aardbeien siroop. Het mengsel met de cacao heb ik als eerst in de springvorm geschept, en daaroverheen het aardbeien mengsel.

De taart moet nu minstens 6 uur in de koelkast opstijven en daarna kun je hem eventueel nog garneren met de rest van de verse aardbeien en verkruimelde koekjes.

taart3

Opties: Wanneer je liever een gezondere variant wil maken kun je de bodem vervangen door ‘gezondere’ koekjes, zoals volkoren biscuit of suikervrije spelt biscuitjes.

In plaats van kwark kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. En in plaats van aardbeien kun je natuurlijk allerlei soorten fruit kiezen..

Succes!!

 

Benieuwd naar meer food-recepten? Here you go!

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

2 Responses

  1. Melissa

    Ziet er lekker uit! Ik heb zelf laatst een kwarktaart gemaakt met limoen, ook een aanrader op de warme dagen! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.