Groentebommetje! Zoals je weet is gado gado een gerecht met allerlei verschillende groenten, een gekookt eitje en pindasaus. Als je dit ook nog eens met bloemkoolrijst eet, dan heb je echt een super gezonde maaltijd.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 1 wortel
  • Handje spitskool
  • Handje rode kool
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel pindakaas (deze bijvoorbeeld!)
  • 1 eetlepel ketjap
  • Scheutje melk
  • 1 ei
  • 150 gram bloemkoolrijst

Hoe maak je het?

  1. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst gaar in 5 minuten.
  2. Ondertussen zet je een pan met water op.
  3. Als het water kookt doe je hier de spitskool in en kook deze 2 minuten, haal eruit.
  4. Vervolgens doe je hetzelfde met de wortel en als laatste de rode kool.
  5. Spoel het pannetje af en doe hier de pindakaas, ketjap en melk in.
  6. Meng totdat je een dikke pindasaus krijgt. Te dik? Voeg nog wat melk toe. Te dun? Voeg nog wat pindakaas toe.
  7. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en kook het eitje in 8 minuten.
  8. Pak een diep bordje en begin met de bloemkoolrijst.
  9. Verdeel daarna alle groente en het eitje over het bordje en als laatst de pindasaus.

 

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.