Hmmm-hmm-mmm. Deze frisse springrolls zijn zo lekker.. Het is best wel een klusje, maar zeker de moeite waard. Vandaag deel ik dit recept voor frisse springrolls met avocado en rivierkreeftjes. Dit recept is goed voor acht springrolls.

Wat heb je nodig?

  • 8 rijstvellen
  • 1 avocado
  • 75 gram geraspte wortel
  • 50 gram rijst vermicelli
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Halve komkommer
  • 25 gram cashewnoten
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • zout en peper
  • verse koriander
  • sesamzaadjes

Hoe maak je het?
1. Voeg de geraspte wortel en cashewnoten samen in een kom.
2. Snij een beetje verse koriander fijn en voeg deze ook toe.
3. Week de vermicelli volgens de bereidingswijze en voeg deze ook toe.
4. Doe wat zout, peper en de sojasaus bij de ingrediënten en meng goed door.
5. Neem een grote kom of diep bord met warm water en leg hier een rijstvelletje in. Wacht tot dat het velletje zacht is en leg deze over een glad oppervlak. Ik gebruikte een gladde snijplank.
6. Snij de avocado in plakjes en leg er een of twee op het velletje. Leg er ook een dun en lang stuk komkommer met rivierkreeftjes op. Voeg nog wat zout en peper toe.
7. Nu leg je ook wat van je wortel-vermicelli mengsel op het velletje en vouw je de buitenkanten een beetje naar binnen. Om je springroll strak te krijgen leg breng je het onderste deel van het velletje over je ingredienten. Je trekt het dan een beetje naar je toe voor dat je verder rolt.
8. Wanneer je alle springrolls hebt gemaakt, strooi je er nog wat sesamzaad over heen.

Smakelijk!

 

Meer recepten, tips & workouts? Check ons boek!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.