Pizza van tonijn & ei

Lekker koken, bakken & braden hoeft niet perse duur te zijn. Althans dat was de gedachte van Serena Verbon! Samen met nog een heel aantal bloggers hebben wij een Facebookgroepje welke is opgezet door Serena Verbon, beter bekend als de #girlboss achter beautylab.nl. Dus een tijdje gelezen kreeg ik opeens een berichtje van Serena of ik het niet leuk vond een receptje te maken voor maximaal €3,00, oftewel de 3 euro food challenge!

Er zijn natuurlijk veel dingen te bedenken maar creativiteit is wel vereist als je geen standaard maaltijd uit de oven wilt eten.

Alles is geoorloofd zolang het niet meer dan €3,00 zou kosten.bon

Maar als Fit Dutchies houden wij natuurlijk voor eiwitten en besloot ik eentof recept dat ik heel lang geleden al een maakte een nieuwe twist te geven! We maken voor deze challenge dus een pizza met een bodem gemaakt van tonijn & ei (huh!? Ja, echt!) en een heerlijke topping van paprika, gebakken pijnboompitjes, mozzarella en tonijn.

Omdat wij wel van een uitdaging houden besloten we deze challenge aan te gaan én voor het eerst een echt filmpje op te nemen. Na mijn cameravrees te hebben overwonnen kun je hieronder zien hoe wij het voor elkaar kregen om voor €2,58 een heerlijke maaltijd op tafel te toveren!

Ennnnn we hebben een kleine primeur want we hebben onze eerste echte video opgenomen waarbij we een recept maken! Blijft apart om je eigen stem te horen, haha;) Benieuwd naar ons filmpje? Check hem hieronder! Benieuwd naar nog meer recepten onder de €3? Kijk dan in het lijstje hieronder voor meer toffe bloggers die de uitdaging aangingen!

Bereiding

Ging het net wat te snel in het filmpje? Lees dan hieronder kort welke stappen je moet doorlopen voor dit recept!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Mix de twee eieren en een half blikje tonijn uit water in een blender.
 3. Giet dit in een bakvorm en stop dit ongeveer 10 minuten in de oven om de bodem te garen.
 4. In de tussentijd snijd je de paprika en de mozzarella.
 5. Bak daarna de paprika en de pijnboompitjes.
 6. Haal de bodem uit de open en verdeel de tomatenpuree gelijkmatig over je pizza.
 7. Hierna zorg je er met je topping voor dat de pizza rijkelijk belegd is. Dus de paprika’s, pijnboompitten, mozzarella en tonijn!
 8. Stop dit nog 5 á 10 minuten in de oven en je bent klaar!

Eet smakelijk!

Artikelen

 

YouTube

 

 

 

banner ebook new

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

6 Responses

 1. Janna

  Deze challenge volg ik al even via Beautylab en nu ook bij de andere bloggers.
  Jullie pizza ziet er heel erg lekker en gezond uit.
  Maar de challenge is voor een avondmaaltijd, heb ik begrepen.
  Is zo’n klein pizzaatje nu alles wat jullie eten?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.