Er staat vandaag weer een nieuwe transformatie op het programma om de week vol goede moed te beginnen. Dit keer het woord aan Daphne! Een 20 jarige studente verpleegkundige die gek is op koken en sporten. Van jongs af aan was ze al sportfanaat en zat ze op turnen, tennis, dansen, hockey en ga zo nog maar even door..

daphne egas 3

De welbekende voor-foto!

Toen ik ongeveer 16 jaar was begon ik aan te komen. Ik lette niet op wat ik at, ging veel uit, dronk veel alcohol en sportte niet meer zoveel… Ik zag dit en besloot me  in te schrijven bij de sportschool, voornamelijk voor de beweging. Mijn eetpatroon veranderde ik van ongezond eten naar super weinig eten. Ik zag resultaat dat maakte me blij. Maar super slecht natuurlijk!

Tussen mijn 16de en 20ste heb ik veel ups en downs gehad qua voeding en sporten. Toen ik 17 was besloot ik van sportschool te veranderen, deed toen veel aan cardio en at heel weinig koolhydraten. Opnieuw zag ik resultaten maar kreeg al snel het bekende jojo effect waardoor ik al snel weer op m’n oude gewicht en figuur zat. Toen was ik inmiddels 18 en ging ik me iets meer concentreren op krachttraining. Ik kan het me nog heel goed herinneren, ik was denk ik net 19,  en ging elke dag naar de sportschool.

Ik begon met 20 minuten cardio, deed beenoefeningen, 10min cardio, armoefeningen, 10min cardio en dan buikspieren. Niet echt super dus… Maar ik zag snel resultaat omdat ik ‘s middags en ‘s avonds geen koolhydraten at. Opnieuw kreeg ik weer het jojo effect. Ik had wat dingen meegemaakt waar ik erg verdrietig over was en werkte alleen nog maar troep naar binnen. Ik ben dan ook echt een emotionele eter.

Ik baalde als een stekker dat het lichaam waar ik zo hard voor had gewerkt in de zomer van 2014 helemaal verdwenen was. Weer terug bij af dus. Ik begon weer met naar de sportschool te gaan en om op mijn eten te letten, want ik was in die periode haast niet meer in de sportschool te vinden. Ik schrok ervan dat al mijn kracht was als sneeuw voor de zon was verdwenen. Ook hier kon ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Deze keer besloot ik het anders aan te pakken. Ik wilde het niet meer als dieet zien, maar echt als levensstijl! Daarnaast ging ik me meer op krachttraining concentreren. Ik merkte als snel dat dat erg goed ging omdat ik vanaf jongs af aan veel heb gesport. Inmiddels was het december 2014 en ik kreeg veel complimentjes dat ik was afgevallen er goed uit zag. Dat gaf me motivatie om door te gaan!

Good food!

Good food!

Ik deed toen haast geen cardio meer, alleen 5 min om warm te worden voor de krachttraining en op maandagavond spinde ik een uurtje. Eindelijk had ik m’n draai gevonden, m’n levensstijl was veranderd in een gezonde levensstijl en at ongeveer drie keer per week een “treat”, dronk bijna elk weekend ( ik vind persoonlijk ook gewoon dat dat kan, ik ben jong en je leeft maar 1 keer) en ging zo’n 6 keer per week naar de sportschool!

Afgelopen juni ging het helaas weer wat minder vanwege m’n tentamens. Hierdoor sportte ik een stuk minder en door de tentamenstress at ik veel slechte dingen. Maar gelukkig heb ik de draad weer op kunnen pakken en ben ik weer waar ik wil zijn!

daphne egas 2

Wat heb ik van dit alles geleerd?

Het heeft mij geleerd om in grote lijnen een gezonde levensstijl te hebben, maar ook zeker te genieten! Ik gun mezelf 3 keer per week een “treat”, dus bijvoorbeeld een pizza, ijsje en een koek (soms is het ook wel eens meer;) ). Daarnaast drink ik ook gewoon alcohol. Ik train nu zo’n 5 a 6 keer per week. Twee keer per week benen (hamstrings en glutes), schouders, rug en biceps, borst en triceps, de rest van de dagen doe ik circuit training of spinnen en ik train naast elke spiergroep ook mijn buikspieren.

daphne egas

Het belangrijkste is denk ik dat je niet te streng voor jezelf bent en ook blijft genieten!! Wat ik nog wel het aller blijst mee ben is dat ik in de spiegel kan kijken en tevreden ben met het lichaam dat ik zie!

Ik hoop voor iedereen dat die dat al kan of wil gaan doen, want dat is het is zo belangrijk! Wil je trouwens meer zien van Daphne? Dan kan op haar Instagram of Facebook!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Marvin

    Het veranderen van je lichaam (en levensstijl) kan inderdaad met pieken en dalen gaan. Belangrijk is dat je er van leert en blijft doorzetten. Je mag trots zijn op het resultaat! 🙂

    Reply
  2. Michelle

    Daphne je bent echt een topper! Je verhaal is zó inspirerend en met plezier volg ik je op instagram. Je ziet er fantastisch uit!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.