”Ik heb geen tijd” of ”fitness is te duur” horen we regelmatig als argument waarom men niet sport. De eerste is een kwestie van prioriteiten stellen, dat tweede van creatief zijn! Fitness hoeft niet duur te zijn als je goed zoekt. Een sportschoolabonnement bij een prijsvechter kost op jaarbasis zo’n €150 tot €200 euro. Kan het goedkoper? Ja, zeker! Wij struinden Marktplaats af op zoek naar een goedkoper alternatief!

Een loopband met nog negen andere attributen ga je er waarschijnlijk niet vinden maar 10 fit essentials om jezelf fit te houden voor een leuk prijsje gaat ons zeker lukken. Here we go!

 

1. Crosstrainer
”Daar gaat mijn hele budget” hoor ik je denken. Nee hoor! Helemaal gratis. Zet in de zoekfunctie het sorteermechanisme op ”prijs van laag naar hoog” en u zult vinden. Check deze crosstrainer maar die we nu gratis op mogen halen!

2. Kettlebell
Een kettlebell is natuurlijk onmisbaar in de home gym die we aan het bouwen zijn. Zoek je in de zoekfunctie op kettlebell dan krijg je een hoop hits met prima exemplaren vanaf een euro of €5. Kopen!

3. Springtouw
Een springtouw, soms met teller, voor nog geen €5 euro. Prima om wat calorieën te verbranden na je training of om eventjes op te warmen! Check hier wat voorbeelden.

springtouw

4. Pull up stang
Je rug trainen en lekker opdrukken tussen de deur? Met deze pull up stang ben je voor maar €5 klaar!

pull up stang

5. Bokszak
Deze verkoper heeft haast en wil van deze bokszak van Lonsdale af voor maar €10. Bokshandschoenen koop je voor een eurootje of €10!

6. Gymnastiekbal
Een bal om oefeningen op te doen? Train bijvoorbeeld je stabiliteit op deze bal die je op Marktplaats bij verkoper Kortstee voor €5 euro kunt overnemen.

7. Halterstang
Op zoek naar een halterstang waarmee je een hoop verschillende oefeningen kunt doen? Voor €15 euro heb jij hem thuis staan! Ziet er nog prima uit deze!

8. Haltergewichten

21 kg aan gewichten in totaal voor zo’n €20 euro. Bevestig aan je halterstang en je bent klaar om de beest uit te hangen!

9. Yoga mat
Een yoga mat die niet blijft plakken en waarmee je lekker oefeningen op de grond kunt doen. €7 euro bij deze advertentie!

10. Dumbbells
Een setje dumbbells voor wat oefeningen om bijvoorbeeld je armen te trainen? 3 setjes dumbbells van 1, 3 & 5 kg voor in totaal €10!

 

Totale score!?

Dus we hebben nu 10 fit essentials gevonden op Marktplaats. We hadden een budget sportschoolabonnement op zo’n €150 tot €200 geschat en daar wilden we onder blijven. Is het gelukt?

Aan deze 10 fit essentials waaronder een crosstrainer, kettlebells, dumbbells en pull up stang hebben we in totaal €92 euro uitgegeven. Scheelt nogal wat toch? Zowel tijd én geld als je naar de sportschool moet gaan inclusief reiskosten.

Natuurlijk zeggen wij jou niet wat goed of fout is en wat je moet doen. Wel is bovenstaande een alternatief voor als je een sportschool niet fijn of te duur vind. Een website zoals Marktplaats kan dan natuurlijk een uitkomst zijn omdat er mega veel aanbieders producten aanbieden.

 

Dus…. no more excuses fit people!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

  1. Marvin

    Je kunt inderdaad prima thuis sporten voor weinig geld. Denk dat voor velen echter een abonnement bij de sportschool wel meer een stok achter de deur is om het langer vol te houden 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.