0001 Season Start female NL 210216 - 200316

 

Ik zal mijzelf eerst eens kort introduceren! Ik ben Tess Bruning, 25 jaar en woon momenteel in Curaçao. In Nederland heb ik altijd veel gesport, fanatiek gehockeyd en daarnaast boksen en fitness beoefend. Toen ik eind vorig jaar de knoop doorhakte om naar Curaçao te gaan, wou ik ook hier mijn sportieve levensstijl voortzetten en lekker fit blijven.

Cura 1

Net zoals in Nederland poppen de sportscholen hier uit de grond als champignons. De mensen hier zijn steeds meer bezig met bewust leven, letten op hun voeding en sporten meer. Er komen steeds meer initiatieven om de mensen hier aan het sporten te krijgen. Zo kwam ik hier na een aantal weken geleden in aanraking met Bootcamp Curaçao. Het bestaat al een aantal jaar en momenteel runnen Mike de Ruijter en Martijn Zurel het, beide werkzaam bij het Korps mariniers hier op het eiland. Hun doel: sporten voor iedereen toegankelijk te maken.  Naast mijn vaste uurtjes in de sportschool is het leuk om te kijken wat het eiland nog meer biedt aan sportieve activiteiten en afgelopen zaterdag besloot ik  dan ook een lesje mee te pakken.

Half negen ’s ochtends mochten we aantreden en voor wie denkt dat het dan nog lekker fris is, think again. De zon stond al vol op mijn kop te branden en moest stiekem toch wel even twee keer slikken. Al helemaal als je je realiseert dat bootcamp ontstaan is in militaire dienst en dan ineens twee trainers uit het korps mariniers voor je staan.

De les duurde ongeveer anderhalf uur, dit keer op het strand bij Zanzibar. De constante afwisseling tussen cardio en kracht maakt de les uitdagend en intensief. Ze geven ongeveer vier trainingen per week, steeds op een andere locatie en maken daar gebruik van alle elementen die de omgeving hun dat moment biedt.

bootcamp 2

Bootcamp 1

Zeker omdat ik de afgelopen tijd bijna alleen maar kracht heb gedaan ging ik af en toe goed kapot als ik weer een stuk moest hardlopen of zwemmen. Maar het was heerlijk om zo anderhalf uur even helemaal kapot te mogen gaan en dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Binnenkort organiseren ze wederom de Bootcamp Curaçao Obstacle run, een leuke uitdaging.

Ik ben benieuwd wat het eiland nog meer voor mij in petto gaat hebben aan sportieve uitdagingen. Deze was in ieder geval zeer geslaagd, want zeg nou zelf; je op een parel wit strand even uit de naad zweten om daarna af te koelen in een kakel blauwe zee is nog helemaal niet zo slecht!

bootcamp 3

 

About The Author

Tess Brüning
Fit Dutchie Abroad!

25 jarige Makamba in Curaçao, waar ik woon en werk. Love to discover new food and new places. Work hard and be proud of what you achcieve!

3 Responses

 1. Marlous

  Zoooo jaloers! Ik heb vorig jaar een half jaar op Curaçao gewoond (had even onbetaald verlof van mijn werk genomen) en heb toen dat half jaar bij The Challenge gesport en heb een aantal x meegedaan met Bootcamp Curaçao. Superleuk!

  Reply
  • Tess

   Ja mag niet klagen. Heb gehoord over The Challenge inderdaad, ook maar eens een kijkje nemen 🙂

   Reply
 2. Paul Peters

  Leuk stukje over de bootcamp. Het is inderdaad erg leuk, vanavond mogen we weer bij Julianaplein, ben je erbij:)? Ik zag dat ik ook nog fanatiek aan t squaten was op de foto ;).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.