“Wir haben die Luft mit” zegt Jordi wanneer we tien minuten eerder gingen landen dan gepland. Nou, kun je je al voorstellen dat ik meteen een zuurstoftekort had tijdens mijn eerste minuten op Duitse bodem. Samen met Jordi ben ik dinsdag 27 september tot donderdag 29 september in Berlijn geweest om leuke plekjes van de stad te bezoeken. Met als doel dan ook om lezers op de hoogte te brengen van go-to’s voor een komend bezoek aan Berlijn.

 

Flamingo

Schermafbeelding 2016-10-05 om 16.21.54

Op dinsdagmorgen waren we in het appartement en gingen we dan ook meteen de stad in om een hapje te eten en veel van de stad te zien. We lunchten bij Flamingo in de wijk ‘Mitte’. Helaas waren wij niet de enige met dit briljante idee. Je kon aan de drukte dus meteen zien dat deze hotspot ook echt heel goed loopt.

Flamingo Berlijn

Toch maar in de rij gaan staan en genoten van een heerlijk broodje en een chai latte. Een rij kan toch alleen maar een goed teken zijn? Deze plek had een heel groot aanbod aan verse salades, huisgemaakte soepen, verse broodjes en veel speciale soorten koffie. Deze plek is ook zeker geschikt voor vegetariërs of voor mensen die zo weinig mogelijk gluten binnen willen krijgen. Super leuk interieur ook!

Umami

Umami Berlijn

Na uren door de stad te hebben gelopen, was het al weer tijd voor avondeten. Je hebt misschien wel een paar foto’s van Jordi of mij in stad gezien op Instagram. We hadden al veel tips binnen gekregen voor het Aziatisch restaurant Umami. Deze hotspot ligt in de wijk Prenzlauer Berg. We bestelde deze avond drie hoofdgerechten om te delen.

Ze waren echt allemaal even lekker! Er zat helemaal niets tussen waarvan ik dacht ’hmmm niet zo mijn ding’. Op de onderstaande foto zie je een ‘BanhBao Burger’ geserveerd met zoete aardappelfrietjes. Er zat ook redelijk veel verse koriander op deze burger. Zoals je misschien al weet heeft koriander een overheersende smaak dus je moet er wel echt van houden.

Umami

Hieronder zie je ook nog de tonijn (Tuna Me On) en salade (Deep Gold Beef) die we hebben besteld. In de salade zaten gewokte biefreepjes met rijst, mango en pak choi. Tenslotte ook nog gegrilde tonijn gegeten met een soort wasabicrème, gebakken rijst en verse groenten. Deze wasabicrème was wel erg heftig hoor! Heiß!!! Maar gelukkig was dit voor Sloots geen probleem.

Berlijn Umami

Je kunt bij Umami fijn buiten zitten aan lange tafels met banken. Maar ook binnen is er een erg gezellige sfeer. En even over dat weer van die week.. Ge-wel-dig. Het was gewoon 22 graden in de stad met alleen maar zon. Buiten zitten was dan ook vanzelfsprekend in Berlijn. We hebben geboft!

Badeschiff
Badeschiff bestaat sinds 2004 en is ontstaan uit een stadsproject door lokale kunstenaars. Nu is het dus een grote strandbar met een aangelegd zwembad in de rivier. Echt zo gaaf om te zien! De ideale plek om naar toe te gaan met lekker weer. Dat zal waarschijnlijk wel nog even duren helaas…

Schermafbeelding 2016-10-03 om 16.14.13

Ook is deze prachtige foto van Jordi in een fotohokje bij Badeschiff gemaakt. Ik had wel moeite om mijn camera stil te houden bij het maken van deze foto. Je snapt denk ik wel waarom. Deze hippe plek is zeker een must see wanneer je in Berlijn bent. Natuurlijk wel op z’n leukst in de zomermaanden.

Berlijn Fit Dutchies

 

Silo Coffee

Schermafbeelding 2016-10-03 om 11.36.16

Oh my.. Silo Coffee is denk ik toch wel mijn favoriet uit het lijstje. Kijk even naar die toast met avocado… En die pannenkoek met mascarpone.. Samen deelden we deze twee gerechten met wat verse jus en natuurlijk een goede kop koffie.

Silo Coffee

Wat dit plekje extra leuk maakt is het über vriendelijke personeel. Heel toegankelijk en behulpzaam. Ik kan het dan ook erg waarderen als personeel energie steekt in de gasten en sfeer. Ik weet zeker dat ik bij Silo Coffee nog eens terug zal komen.

Silo Cofee

Silo Coffee ligt op een rustige straat van de wijk Friedrichshain. Je kunt hier genieten van een rustige omgeving en relaxte sfeer. Het is volgens andere reviews meestal wel erg druk binnen, maar dit is zeker niet storend.

Brasserie Colette
Wil je wat ‘chiquer’ gaan uiteten ‘s avonds, ben je bij Brasserie Colette op het juiste adres. Wat een gezellig en prachtig interieur ook. Bij Brasserie Colette kun je genieten van een Franse keuken. Brasserie Colette ligt in de wijk Schöneberg, een groot deel van het hart van de Duitse hoofdstad.

Schermafbeelding 2016-10-03 om 13.21.25

Misschien heb je dit etentje wel voorbij zien komen op snapchat? We hebben in ieder geval genoten van een driegangen diner met als voorgerecht sashimi van tonijn. Een van de zachtste die ik ooit heb gehad. Ik denk dat Jordi hier ook over kan meepraten.

Brasserie Colette

Als hoofdgerecht aten we een soort van Beef Wellington maar dan met kip in plaats van bief. De kip was heerlijk gegaard en erg mals. Wel was dit gerecht erg machtig en liet het dus niet veel plek over voor een dessert. Maarja, je weet hoe dat gaat…

Ten slotte kregen we dan ook een dunne crêpe met bananenijs, saus van caramel en zeezout plus nog stukjes popcorn. Allemachtig! We konden nog net niet naar huis rollen..

Christina Janssen

Ik moet zeggen dat ik niet meteen had gedacht dat Berlijn zó tof zou zijn. Ik had me dan ook nooit zo verdiept in de stad zelf. Het is een super grote stad met echt een hele relaxte sfeer en natuurlijk veel geschiedenis. De verschillende wijken zijn gigantisch en liggen dus best ver uit elkaar. Je moet wel steeds de metro nemen of een eindje lopen om ergens te komen. Maar voor Fit Dutchies is dat natuurlijk geen probleem 😉

Mocht jij dus binnenkort naar Berlijn gaan, ben je op de hoogte van onze favoriete spots. Laat je ons weten wat je er van vond? Mocht jij nog meer leuke plekjes kennen in Berlijn, kun je deze natuurlijk achterlaten in de comments.

 


Tripadvisor NL 600x300

About The Author

Christina Janssen

Leave a Reply

Your email address will not be published.