We hebben weer een nieuwe ”Fit Dutchie van de Week”. Deze fitgirl is 4 jaar geleden haar Instagram account anoniem begonnen. Pas toen ze  duizenden volgers had, besloot ze zichzelf kenbaar te maken. Ze groeide enorm snel, mocht gaan bloggen voor een website en besloot uiteindelijk haar eigen blog te starten: ”Gezonde Receptjes.” Benieuwd geworden? Check hieronder 20 feitjes over Maartje!

1. Ik ben 19 jaar. Oke oke, dit is geen groot geheim ofzo, maar vaak word ik ouder geschat, dus vandaar 😉

2. Ik heb geen tweede namen en ik ben niet gelovig. Mijn ouders hebben mij zo opgevoed en ik vind het helemaal prima allemaal.

3. Ik heb mijn eigen bedrijf ‘Gezonde Receptjes’, afgelopen 1 april (geen grappie natuurlijk!!) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

4. Ik ben mijn Instagram, 4 jaar geleden, anoniem begonnen. Zelfs mijn ouders, zusje en vriend wisten er niets van. Pas toen ik duizend volgers had en een beetje zelfvertrouwen, dat gezond eten helemaal niet zo raar was, besloot ik ook mijn hoofd op dit platform te gooien.

5. Ik heb een bril, maar zet die voor foto’s vaak af. Ik vind een bril gewoon niet zo mooi en ik voel me er een beetje zo’n nerdje door!

6. Mijn favoriete ontbijtje is een hele grote breakfast bowl met heel veel fruit en noten en de meest fantastische kleurtjes (het oog moet ook wat hé!)

 

7. Ik ben sinds mijn 14e vegetariër.

8. Ik studeer bewegingswetenschappen op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

9. Ik probeer één keer per week (minimaal) een lesje yoga te volgen. Mijn leven is soms best wel een beetje chaotisch en daarom probeer ik een uurtje in de week even helemaal tot rust te komen.

10. Wat ik het leukste vind aan social media: JULLIE! Volgers, mensen die mijn berichtjes liken, mensen die een reactie achter laten, mij een privé berichtje sturen en natuurlijk de mensen die mijn receptjes na maken!

11. Mijn website (gezondereceptjes.blog) is groeiend en daarom heb ik sinds eind februari een vaste blogger die mijn team (voorheen was het just me, myself and I….) komt versterken!

12. Ik heb 3 (!) halve marathons gerend!

 

13. Ik doe aan groepslessen.

14. Ik ben lid bij de V.I.B. (vereniging in beweging; de studie vereniging van bewegingswetenschappen in Amsterdam) en doe daar de borrelcommissie.

15. Ik heb een heel lief zusje. Die totaal niet op mij lijkt (vind ik zelf, maar zijn de meningen over verdeeld, hah) waarmee ik nu ontzettend goed kan opschieten en lekker mee kan praten.

16. Ik ben fan van kokos en avocado. Maakt niet uit in welke vorm of maat, als iets een van deze twee ingrediënten bevat ben ik sowieso fan!

En, nu we het toch over lievelings-dingen hebben:

17. Olifanten en schildpadden (totaal iets anders) vind ik ook echt heel erg tof. Ik heb nog nooit een olifant in het wild gezien,
schildpadden wel! Maar ik vind deze dieren gewoon fascinerend en ontzettend vet 😉 (in het geval van de olifant dus letterlijk en figuurlijk)

18. Nog iemand die ik heel erg lief vind? Mijn vriend! Sinds dat we 14 zijn, zijn we al samen en we zijn al op heel veel mooie plekjes in Europa geweest. We wonen ruim honderd kilometer uit elkaar, maar we zien elkaar elke week.

19. Ik vind gezond eten super belangrijk, maar ik vind het misschien nog wel belangrijker om te genieten. Ik doe dus totaal niet moeilijk over een boterham met pindakaas of een eitje met zout en peper. Dat ik gewoon chocolade en pizza eet is ook geen geheim, dat doe ik dus ook gewoon regelmatig.

20. Wel vind ik het belangrijk dat ik heel bewust eet, ik weet precies wat ik eet en waarom. Dat is denk ik ook de reden dat ik ben gestopt met het eten van vlees en vis.

Wil je Maartje volgen op Instagram? Dat kan hier!

Volg gezondereceptjes hier!

About The Author

Lisa van Ganzewinkel
Stagiair Communicatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.