“In the end we only regret the chances we didn’t take!”

Soms heb ik het idee dat we onszelf alleen een ‘Fitgirl’ of ‘Fit Dutchie’ mogen noemen als je meerdere malen per week met gewichten in de sportschool staat te gooien, maar niets is natuurlijk minder waar! Je kan ook heel fit zijn wanneer je andere sporten beoefend! Dus deze fitgirl vond het tijd worden voor een nieuwe uitdaging, dus ik besloot de uitdaging van Marit Huisman aan te gaan. Van Londen naar Parijs.. OP DE FIETS!

IMG_1495

Jup, je leest het goed, samen met Marit Huisman, oud profwielrenster en een aantal meiden van Strongher zal ik van 20 – 24 juli deze waanzinnig toffe rit gaan maken. In vier dagen tijd zullen wij zo’n 500 tot 600 kilometer op de racefiets afleggen.

Waarom wielrennen?
Ik heb vaak op het punt gestaan om te beginnen met wielrennen, het is een sport wat ik al lang had willen uitoefenen, maar waarvan ik eigenlijk nooit echt wist waar ik moest beginnen. Zelf toen ik eenmaal een fiets had aangeschaft voelde de drempel erg hoog. Ik zat zo nu en dan wel op de fiets en maakte wel wat kilometers, maar zonder doel en veel was het niet. Het is er eigenlijk nooit echt van gekomen om er de tijd voor te nemen, tot nu!

Strongher
Strongher wil een podium bieden voor de fietsende vrouw en helpen het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen. Kijk, iets waar ik eigenlijk naar op zoek was, want ik wil immers dolgraag fietsen, maar ik weet gewoonweg niet waar ik moet beginnen. Gelukkig leerde ik kortgeleden Marit kennen, één van de initiatiefneemster van Strongher. Ik vertelde haar dat ik graag wou wielrennen maar gewoonweg niet wist waar ik moest beginnen, iets wat ze dus veel vaker te horen krijgt. Tijd om hier samen verandering in te brengen, wij gaan op Strongher laten zien dat het beginnen met wielrennen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

13015349_10205410421733501_1095848890942580064_n

Trainen
Marit zal mij helpen met de trainingen en zal mij de kneepjes van het wielrennen leren. Dat is natuurlijk allemaal heel leuk, maar daar hebben de andere dames (en wellicht ook heren) weinig aan. Daarom hebben wij besloten om dit hele proces met jullie te gaan delen op Strongher.cc. Inmiddels heb ik al een aantal uur op de racefiets er op zitten en er zullen de komende weken nog vele uren en kilometers volgen. Daarnaast is het ook voor het wielrennen erg belangrijk dat je core stability goed ontwikkeld is. Hier zal ik dan ook extra op focussen en ook zal ik naast de uren op de racefiets nog wat krachttraining gaan doen. Want dat wil ik toch niet missen!

Doelen stellen
Ik vind het persoonlijk heel fijn om naar een doel toe te werken. Samen met Marit heb ik gekeken naar een mooie haalbare uitdaging en samen kwamen wij op het idee om Londen to Paris te rijden. Wij zullen in Londen opstappen en vier dagen later, samen met de meiden die in Rotterdam zijn opgestapt, aankomen bij de Eiffeltoren in Parijs om de vrouwelijke profs aan te moedigen in hun race ‘La Course’!

Voor de wielrensters onder ons: Wil jij vanaf Londen of Rotterdam met ons rijden? Dat kan! Rij je mee vanaf Londen klik hier! Vanaf Rotterdam? Klik hier!

About The Author

Suzanne Luijckx

Instagram junkie die hard werkt aan haar bikini body!

Leave a Reply

Your email address will not be published.