Eigenlijk vind ik mezelf on-voorstelbaar. Want wat is nu eigenlijk interessant om te vertellen? Wat ik gedaan heb? Wat ik aan het doen ben? Of wat ik wil gaan doen?

IMG_0555

Op het moment dat het allereerste snowboard voor kinderen beschikbaar was, heeft mijn vader me hierop gezet. Vanaf erg jonge leeftijd sta ik dus al op een board, en dit is eigenlijk onveranderd gebleven. Een goede surf, kite of een wakeboard sessie sla ik niet snel af.
Sinds 2006, toen ik voor het eerst onder een kite hing, heb ik het probleem niet meer stil te kunnen zitten als het begint te waaien. Zwaar verslavende sport!

Kiteboarden was voor mij een uitdaging, die ervoor heeft gezorgd dat ik op jonge leeftijd heb kunnen reizen en bewust bezig ben geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik was direct betrokken bij de marketing van mijn sponsoren, en ben mij hierdoor gaan verdiepen in het creëren van content.
 Zo begon ik met fotograferen, filmen en maakte steeds meer video’s.

stefanovantuijlpalmones

Eigenlijk ben ik altijd al erg nieuwsgierig geweest en vind daarnaast heel veel dingen interessant. Het liefste wil ik van alles wel íets afweten. Mijn vrienden omschrijven me dan ook als, en ik quote;

Nieuwsgierig, direct, gepassioneerd en eigen wijs

Eigenwijs bedoel je?

Nee, eigen wijs. Wanneer jij iets wil weten dan zorg jij dat jij jezelf wijs maakt. Je verdiept je net zo lang in iets totdat je het 100% weet

Omdat ik nagenoeg altijd op reis was om te kiteboarden, heb ik een privé opleiding gevolgd waardoor ik mijn sport goed kon combineren met school. Een van de belangrijkste dingen die ik daar heb geleerd is ‘leren’ zelf. Hoe leer je nu eigenlijk iets? Hoe help je iemand anders iets te leren? En wat is leren eigenlijk?

Met Davy en Roos, twee van mijn vrienden die tevens op dezelfde opleiding hebben gezeten, praat ik hier vaak over. Dit zorgt ervoor dat we bewust blijven van wat we doen, hoe we ons blijven ontwikkelen en waarom we iets doen.

je bent een echte autodidact, als jij iets wil leren dan leer jij het jezelf

Ik benader alles zo logisch en functioneel mogelijk. Je kan iets benaderen vanuit de actie; wat je doet en hoe je iets uitvoert, of vanuit de functie; waarom iets op een bepaalde manier werkt. Zo heb ik bijvoorbeeld mijzelf leren fotograferen door te kijken naar de functie van licht. En hoe een camera daar mee omgaat. Ik visualiseer het hele proces, zodat ik het uiteindelijk op een simpele manier snap. Dit pas ik eigenlijk op alles toe. Ook op mijn trainingen.

Een aantal jaar geleden is er bij mij een knopje omgegaan, waardoor ik ‘gezonder’ ben gaan leven. Door verschillende ervaringen ben ik erachter gekomen dat een bepaalde balans in mijn leven erg belangrijk is. En mij meer positiviteit brengt.

Sport is voor mij een mentale uitdaging. Je zou kunnen zeggen dat het een soort competitie is tegen mijn beter ik. Ik wil dus winnen van de betere versie van mezelf die er nóg niet is. Je stelt doelen waar je vervolgens hard voor werkt. Voor sommige mensen kan dit een fysieke doelstelling zijn. Voor mij is het meer iets mentaal. Of ik nu surf, snowboard, kite, mountainbike of gewoon train in de sportschool. Het zorgt allemaal voor een ontlading van mijn energie. Een actieve meditatie om met mentale en fysieke stress om te gaan.

stefanovantuijldeadlift

Voeding is vanaf jongs af aan altijd belangrijk geweest. Het was meestal de leidraad in de gezelligheid bij samenkomsten van vrienden en familie. Van eten in de bergen van Italië tot barbecueën met vrienden op het strand na een goede surf sessie. Op het moment dat ik gezonder begon te eten, was de stap eigenlijk niet zo groot om bewuster te gaan eten.

Bij een actieve levensstijl, en zeker bij de sporten die ik doe, ben je jezelf continu aan het pushen. Blessures zijn dan niet ongewoon. Tijdens het kiteboarden komen ze veel aan de kruisbanden en schouders voor. Nadat ik mijn kruisbanden inscheurde ben ik met een knieorthese gaan varen, een soort van mechanische brace. Toen ik anderhalf jaar geleden mijn schouder uit de kom trok, kwam voor mij het moment om mijn lichaam echt te gaan versterken.

Alles wat ik doe, wil ik zo perfectionistisch mogelijk doen. Snel en effectief genezen was voor mij een prioriteit. Tijdens de revalidatie van mijn schouder ben ik me dus erg gaan verdiepen in de functie van voeding, training en hoe alles in het lichaam werkt.
Myfitnesspal gebruiken als ondersteuning van mijn leerproces. Boeken lezen over de anatomie. Experimenteren met trainingstechnieken, eetpatronen en methodes. Allemaal onderdeel van mijn leerproces.

stefanovantuijlvalthorens

Naast het kiteboarden, surfen, snowboarden en wakeboarden ben ik eigenlijk altijd bezig met fotografie en cinematografie (het maken van films). Tijdens mijn reizen zie en maak ik dingen mee die ik fantastisch vind om vast te leggen. En met de techniek van tegenwoordig kan dit op veel verschillende manieren. Ik probeer altijd dingen vanuit mijn eigen perspectief te benaderen, en dit zie je ook terug in mijn foto’s en video’s.

Tot slot.
Op Fit Dutchies ga ik met jullie mijn levensstijl delen, en laten zien wat sport en voeding voor jouw als persoon kan betekenen. Wat het je kan brengen en hoe je er in positieve zin door kan veranderen.

Meer weten over Stefano van Tuijl? Check zijn Instagram of blog!

 

Inspiratie nodig qua recepten & vet verliezen?

Klik hier voor meer informatie en een preview!

Liever alleen Fit Chef? Klik hier!

ebooks

About The Author

Stefano van Tuijl
Video Director

Ik ben een perfectionist en wil in alles wat ik doe zo goed mogelijk zijn. Wat ik allemaal doe? Ik kiteboard. snowboard, wakeboard, surf, reis veel en houd van koken. Daarnaast kan ik mijn creativiteit kwijt in fotografie en het maken van films.

2 Responses

 1. Marvin

  Tof om te zien dat je zo sportief bent! Ben benieuwd naar je artikelen 🙂
  Hoe is het nu met je schouderblessure? Heb zelf ook regelmatig mijn schouder uit de kom gehad..

  Reply
  • Stefano van Tuijl
   Stefano van Tuijl

   Hey Marvin. Bedankt voor je berichtje!
   Ik heb nog af en toe last van mijn schouder. Zelfs overwogen om het te laten opereren. Uiteindelijk toch besloten om het niet te doen. Met de juiste oefeningen en training kan je je schouder erg goed versterken, en dan zou het in principe goed moeten komen.
   Heb jij er nog veel last van?
   Cheers Stefano

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.