Met wie hebben we het genoegen?

Even voorstellen, mijn naam is Elke, ben 20 jaar en ik woon in het zuiden van Nederland. Er werd mij gevraagd om mijn verhaal te vertellen over hoe ik bereikt heb waar ik nu sta.  Nou hier komt hij dan….

elke

Je was dus niet altijd al zo fit?

Ik ben vroeger altijd  een voller meisje geweest. Ik had hier vrede mee. Ik hield nooit rekening met wat er op mijn bord lag. Ik at waar ik zin in had zonder enig schuldgevoel. Heel lang dacht ik gewoon dat dit gewoon mijn bouw was.

Toch was het frustrerend. Ik heb een zus met maatje 36 die alles kan eten zonder er iets aan te hoeven doen.  Toen had ik nooit verwacht dat ik van een maatje 42 naar maatje 36 zou veranderen. Ik deed ook gewoon aan sport. Ik stond 2x per week op het hockeyveld en had nooit het idee dat ik af kon vallen of dit ooit zou doen.!

elke voor foto

Wanneer besloot je dat het genoeg was?

Rond mijn 16, 17e kreeg ik steeds meer buikpijn en darmklachten. Ik was gestopt met hockey en ging reizen nadat ik mijn MBO opleiding had afgerond. Hierdoor fietste ik niet meer naar school en schoot sporten er bij in.

Na veel onderzoeken en ziekenhuisbezoekjes kwam er nog steeds niks uit. Wel werd er aangeraden gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Dit ben ik gaan doen. Ik ben gaan fitnessen en gestopt met het eten van aardappels en snoep.

Het fitnessen bestond voornamelijk uit cardio. Maar al snel begonnen mensen het op te merken en kreeg ik steeds meer complimentjes.  Toen ben ik begonnen met krachttraining. Dit hielp erg met het aanmaken van spieren. De combinatie van cardio en krachttraining hebben voor mij het resultaat opgeleverd hoe ik nu ben (15 kilo lichter!).

elke abs

Dat moet zeker vertrouwen geven!

De complimenten van mensen uit mijn omgeving motiveerde mij om door te gaan en steeds hogere doelen te stellen. Helaas vond ik de meningen van andere erg belangrijk. Ook de eisen die ik aan mezelf stelde werden steeds hoger. Ik stond 6 dagen per week mezelf af te beulen in de sportschool en gunde mezelf niks lekkers.

Hierdoor ontstond bij mij een erg onzeker gevoel. Gelukkig ben ik nu voorbij die periode en heb ik de balans gevonden tussen het sporten en gezond eten! Iedereen mag iets lekkers pakken. Wel heb ik geleerd dit met mate te doen en te zorgen dat ik geen schuldgevoel krijg na deze traktaties.

elke transformatie

De weegschaal is iets waar ik mezelf niet meer zo aan vast hou (Red: later vandaag komt er een blog hierover online van Marit!) . Natuurlijk weeg ik de ene week 2 kilo meer en de volgende week 2 kilo minder. Gewicht is maar een getal en zegt niks over hoe dik of dun je bent. Ik ben 1.74m , dus best lang, en daarom weeg ik meer dan iemand van 1.65m maar dit wil niet zeggen dat ik minder fit of gezond ben!

Het belangrijkste van allemaal vind ik dat ik lekker in mijn vel zit en me fit voel!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.