Opgegroeid in het groene landschap van Limburg. Altijd aan het voetballen en vol energie. Op mijn 14e gescout door MVV Maastricht en mijn opleiding op het Johan Cruijff college afgerond. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Ambitieus, optimistisch, hardwerkend en altijd in voor iets nieuws. Dromend van een carrière in de sport, als prof voetballer, belandde ik door een hardnekkige en chronische enkelblessure, terug in de schoolbanken. Na een afstudeerstage bij Tenerife Top Training en een half jaartje vertoeven in Tenerife keerde ik terug naar Nederland. Communicatie management studeren in Eindhoven werd mijn nieuwe missie.

markwesthovensmvv

Toen ik mijn voetbaldroom moest laten varen, was ik zoekende. Ik kon eerder voetballen dan lopen, tenminste dat zeggen mijn ouders. En nu, nooit meer voetballen? Nooit meer sporten? Ik kon me er niks bij voorstellen. Dus nam ik maar een abonnementje bij de lokale sportschool.

Zonder enige kennis en interesse ging ik aan de slag. Kracht, cardio, ik deed alles door elkaar. Maar helemaal niet sporten dat zat er bij mij niet in. Na een aantal maanden aanmodderen zag ik toch kleine veranderingen aan mijn lichaam. Niet zo spannend, want in het begin gaat alles snel. Ik werd nieuwsgierig. Ik veranderde van teamsporter naar individuele sporter. En dat vond ik heel interessant. Niemand anders die verantwoordelijk is voor het eindresultaat, alleen ik!

Ik ging dingen opzoeken en lezen om ze vervolgens bij mezelf uit te proberen. Wat werkt wel voor mij en wat werkt niet. Mijn focus lag alleen op training. Voeding? Gewoon wat de pot schaft.

Na een tijdje ging ik niet meer vooruit. Inmiddels trainde ik aardig gevarieerd en constant maar de progressie was minimaal. Voeding zei iemand in de sportschool. Ik kon altijd eten voor tien maar mijn gewicht bleef constant. Met een hoge stofwisseling (24/7 honger) ging ik me er toch meer in verdiepen. De treinreizen van Limburg naar Eindhoven was ik snel beu. Een studentenkamer in Tongelre was het gevolg. En om 17:30 uur de benen onder de tafel schuiven en wachten zat er ook niet meer in. Voeding was plots mijn prioriteit en zo werd mijn gezonde leven steeds completer.

IMG_3830

Vandaag de dag een kleine drie jaar na de start is het mijn levensstijl. Dag in dag uit ben ik bezig om de beste versie van mezelf te zijn. Ik zoek naar nieuwe manieren en ik blijft proberen wat het beste bij mij past. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik andere mensen wil helpen. Ik bedacht me, als ik aan het begin de dingen wist die ik nu wist, dan zou ik veel verder zijn. Dus waarom zou ik niet andere mensen gaan helpen. Nu in januari 2016, een cursus sportvoeding verder, heb ik een eigen coaching bedrijf, genaamd mark my fitness en draagt ik dagelijks mijn steentje bij aan de sportieve doelen van anderen.

IMG_4530

 

 

 

Healthy tip van vandaag:
155 recepten + 4 gratis EBOOKS!

Meer informatie? Check deze pagina!

Proteïne recepten

 

About The Author

Mark Westhovens
Head of Training

Student Communicatie, blogger, health en fitness coach en dag in dag uit bezig om het beste uit mezelf en anderen te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.