Vandaag neem ik jullie mee op safari. Helaas liet mijn bankrekening het niet toe om daadwerkelijk naar Afrika te gaan om daar wilde dieren te spotten. Ik mag dan wel geen student meer zijn, maar het begrip “arme student” is nog zeker op mij van toepassing. Ik maak er voor het gemak even “arme starter” van.

Gelukkig voor ons zijn er ook genoeg plekken in Nederland waar wilde dieren gespot kunnen worden. En ik heb het nu niet over de dierentuin. Nee, vandaag gaan we op pad naar daar waar het recht van de sterkste geldt. De plek waar de vreemdste paringsdansen plaatsvinden en er zo hard mogelijk gegromd wordt om de mannelijkheid te bewijzen.

Maar waar gaan we heen dan, Femke? Nou, lieve lezer, vandaag gaan we naar de sportschool.

De gorilla.


We zien de gorilla in zijn natuurlijke habitat, in het gezelschap van zijn kolonie. Het grote bovenlijf gestoken in een niets verhullend singlet. Zien we daar nu een voorzichtige tepel achter het stukje stof vandaan komen? Dankzij het verblinde TL-licht zien we nog net het silhouet van een iel been. Deze soort heeft duidelijk legday geskipt.

Maar kijk nou! We zijn getuigen van een bijzondere gebeurtenis! We horen gegrom en gekreun dat niet zou misstaan op de set van een slechte pornofilm. Het lijkt erop dat er een nieuw alfamannetje gekozen gaat worden. Maar wat blijkt? Behalve dat het lijdt tot ergernis bij de overige dieren in het dierenrijk hebben de oergeluiden totaal geen functie.

Kenmerken van dit dier? Maakt teveel lawaai. Geeft graag ongevraagd advies over oefeningen waar ze geen verstand van hebben (do you even squat, bro?). Traint voornamelijk zijn biceps, want dat staat mooi in de kroeg.

Gorilla GIF - Find & Share on GIPHY

  

De landschildpad.

De landschildpad. Al sinds jaar en dag “actief” in de sportschool. Met hun grijze haren en rimpelige lijven hebben ze in de loop der tijd alle schaamte verloren. Spenderen hun tijd dan ook het liefst zonder schild in de kleedkamers. Wanneer ze zich niet bezighouden met sterke verhalen vertellen uit die goeie, ouwe tijd houden ze alle apparaten in beslag.

Kenmerken van dit dier? Is zijn snelheid jaren geleden al verloren en ziet zijn sportuurtje meer als een sociale bijeenkomst dan om daadwerkelijk resultaat te behalen. Dit is dan ook niet meer nodig aangezien de landschildpad vijftig jaar terug zijn partner al heeft gevonden.

Turtle Tuesday GIF - Find & Share on GIPHY

 

De welpen.


Vaak te vinden in groepjes, wanen de welpen zich een weg door de gym. Weten nog niets, maar zijn zelfverzekerd genoeg om te denken van wel. Deze welpjes zijn vaak nog jong, 15 tot 18 jaar oud. Behalve dat ze op zoek zijn naar een gewillige partner, die ze proberen te verleiden door klunzig te grommen, zijn ze er ook heilig van overtuigd dat ze zware gains aan het behalen zijn. Communiceren graag in termen die ze overgenomen hebben van Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman en bodybuilding.com. Lightweight!

Dit groepje voert het liefst op apparaten oefeningen slecht uit. Hoe deze welpen hun pootjes nog niet hebben verstuikt is me een raadsel. Hier geeft de gorilla echter geen ongevraagd advies. Dit is enkel gereserveerd voor de vrouwtjes van de sportschool.

Kenmerken van dit dier? Vaak binnen een half uur weer buiten. Meer bezig met onvolwassen grapjes maken dan met “pompen” en vergroeid met zijn telefoon.

Lion King Disney GIF - Find & Share on GIPHY

De vrouw.


De sportende vrouw is met geen enkel wezen in het dierenrijk te vergelijken. Waar in het oerwoud de mannetjes meestal de vrouwtjes overschaduwen qua uiterlijk is het in de sportschool omgekeerd. In deze jungle lopen ze er namelijk bij alsof het Fitness Fashion Week is. Met perfect verzorgd haar en een gezicht vol make-up is het bewonderenswaardig dat er überhaupt nog wat wordt gedaan.

Deze vrouw staat het liefst in alleen een sportbh en legging voor de spiegel. Waar ze zich van alle kanten laten aanschouwen door de overige dieren in het rijk. Zorgt vooral bij de gorilla’s voor een stijging in decibel, en bij de welpen voor verlegenheid. Zien en gezien worden is het hoofddoel.

Kenmerken van dit dier, want ja, een mens is ook een zoogdier? Staat alleen op de crosstrainer, want van gewichten gaan ze teveel zweten. Klaagt luidkeels over het feit dat ze aangestaard worden door de rest van de aanwezigen. Maakt gemiddeld 4 selfies per gymsessie. Want ja, een dag niet gepost is een dag niet gesport, am I right?

Gym GIF - Find & Share on GIPHY

Mocht een vrouw zich dan toch durven te wagen aan de free weight area, dan transformeert zij. Dan draagt zij een complete outfit, inclusief top. In de hoop de avances van de gorilla’s en welpen te kunnen tegenhouden. Dan gaat het haar in een rommelige knot op het hoofd, en ziet het hoofd rood van de inspanning in plaats van de make-up. Zij heeft een ander doel voor ogen. En dat is komende zomer als leeuwin op het strand/festivalterrein/vakantie knallen.

Disclaimer

Voel je vooral niet aangevallen na het lezen van dit blog. Zelf val ik bijvoorbeeld in alle categorieën. Zo twijfel ik vaak of ik iets moet zeggen als iemand een oefening fout uitvoert. Doe zelf ook nog genoeg fout. Wil ook wel eens een avondje sporten als theekransje beschouwen en die nieuwe legging moet zeker ook geshowd worden. Mij na 1 keer sporten:

Youtube Yes GIF by SoulPancake - Find & Share on GIPHY

 

About The Author

Femke Klaassens

Femke. Houdt van rondjes om de wereld en klagen over het weer. Pretendeert graag een fitgirl te zijn. Sport om te eten. #pizzaislife

Leave a Reply

Your email address will not be published.