Een APP die je calorieën telt op je Instagram foto? Wohoo. Vul de #food hashtag in op Instagram en bekijk duizenden gerechten van Instagrammers die graag hun maaltijd met je willen delen. Variërend van “Oeee dat ziet er lekker uit” tot “Oke wauw, is dit gerecht herkauwd en terug gespuugd”. Google heeft dus een APP ontwikkeld die de calorieën van de maaltijd op je foto telt. Bizar he?!

Artificial intelligence

Want hoe werkt dit nu precies? Artificial intelligence (AI) draait om het analyseren en automatiseren van zaken waarvoor intelligentie nodig is. De IM2Calories APP bepaalt het aantal calorieën gebaseerd op algoritmen. De APP weet dus precies wat jij gegeten hebt op basis van een foto.

Screenshot_2015-06-17-11-10-28

Ook ik maak me schuldig aan het fotograferen van mijn maaltijden!

Google geeft aan dat dit AI programma zorgt voor een revolutie binen de voedings- en drankenindustrie en zal de manier waarop de voedselproductie en horeca werkt totaal veranderen. De APP zou er namelijk voor kunnen zorgen dat men gemakkelijk verontreinigd voedsel kan identificeren.

Ook geeft Google aan dat hiermee restaurants op de proef gesteld zullen worden. Als we ergens uiteten gaan weten we nu in ieder geval zeker dat er op ons bord ligt wat we ook daadwerkelijk besteld hebben.

De definitieve datum voor de lancering van deze APP is nog niet gepland. Google is nog bezig met het verder ontwikkelen van de APP en kunstmatige intelligentie zal zich steeds meer uitbreiden binnen andere sectoren. We zien al APP’s ontstaan die onze moedervlekken scannen en een indicatie kunnen geven of deze kwaadaardig is.

Wat vinden jullie van deze AI APPS, zoals IM2Calories?

Bron

 

About The Author

Blogger

One Response

  1. Sofie

    Ik denk dat het aan de ene kant heel verrassend en prettig kan werken, zeker voor de mensen die net beginnen met het afvallen en/of beter willen letten op wat ze eten en dergelijke. Aan de andere kant ben ik bang dat mensen met deze app doorslaan in het tellen van calorieën en dat ze dan van ELKE maaltijd een foto maken, enkel voor de app… Zelf ben ik niet meer van het tellen, ik heb dit een tijdje gedaan (ongeveer een maand) maar dat was voor mij niet meer te doen: het tellen zorgde ervoor dat ik elke keer goed moest nadenken, elke keer moest ‘afwegen’ en elke keer moest invoeren in de app (MyFitnessPall) wat ik gegeten heb en dergelijke. Ik besloot die stijl weg te laten en gewoon bewuster te gaan eten: meer groenten, minder koolhydraten en vlees. Ik houd nu meestal een halve bord groente, kwart bord koolhydraten en kwart bord vlees aan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.