Genoeg water drinken blijft voor veel mensen toch een onmogelijke opgave. Ze vergeten het of vinden water niet echt het meest lekkere drankje wat er is. I am one of them. Ik vind water prima te drinken, maar ik kan er goed om 15:00u achterkomen dat ik nog niets gedronken heb. Oeps. Ik dacht dat ik voor altijd gedoemd was op het gebied van water drinken, totdat ik het HidrateMe project tegenkwam op Kickstarter. De HidrateMe Smart Water Bottle is een waterfles die ervoor zorgt dat we genoeg drinken. 

2e1f221d90f2e8f7cfff02e36a7a52b2_original

De bedenkers van het HidrateMe project hadden het doel om 35.000 dollar op te halen via Kickstarter. Ondertussen staat de teller al op 331,323 dollar. Echt tof hoe zulke projecten enorm populair worden!

Maar wat maakt deze waterfles nou zo geniaal? De waterfles staat in verbinding met een app op je smartphone en houdt in de gaten hoeveel water jij per dag drinkt. Wanneer je niet genoeg drinkt en het weer tijd is om een slok te nemen, zal de fles licht gaan geven. “Lekker laten lichtgeven” denk je dan misschien, maar wanneer jij deze seintjes negeert krijg je berichtjes op je telefoon. Want jij zal luisteren!

dfa1175b2144282007fb6eaddb0322d5_original

Wanneer je je registreert bij HidrateMe moet je je leeftijd, gewicht, lengte en activiteiten invullen. Op basis van deze gegevens berekent de app hoeveel water jij nodig hebt op een dag. De app past die hoeveelheid aan als de temperatuur, luchtvochtigheid en andere omgevingsfactoren veranderen. Je kunt de app tevens koppelen aan je sport-apps, waardoor de hoeveelheid ook verandert naarmate je gesport hebt.

7920126b903f3a39d2a7fd4ccf0b73c7_original

Zoals het er nu naar uitziet zal het concept deze zomer geproduceerd worden en zullen ze in de winter wereldwijd beschikbaar zijn. Ze zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren Iceberg White, Bamboo Green, Ocean Teal, Crystal Pink, Obsidian Black.

852e8b68e13eebe3f5426cc2e7a6463e_original

Drink jij ook te weinig water en zou deze fles iets voor jou zijn? 

Bron

About The Author

Blogger

3 Responses

 1. Marvin

  Leuk concept! Gelukkig drink ik zelf altijd genoeg water, dus deze fles is voor mij niet noodzakelijk. Misschien wat voor m’n vriendin.. moet haar steeds helpen herinneren dat ze wel voldoende moet drinken 😉

  Reply
 2. Sofie

  Echt een gaaf concept. Lijkt me echt wel wat. Drink soms goed maar heb ook genoeg perioden waarin ik heel wat minder drink. Oeps.

  Reply
 3. Maybritt

  Goed uitgedacht concept! Hoop dat velen er gebruik van gaan maken. Ikzelf drink gelukkig genoeg water (heb ook dikwijls overal flessen gevuld met water staan en altijd bij me in m’n tas) maar zal het zeker aanraden zodra het op de markt is gebracht. #fitdutchies50K

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.