Een gezonde levensstijl is iets dat je moet leren onderhouden. Dat is echter niet altijd even makkelijk tijdens feest en werkdagen. Installeer daarom snel één van deze handige apps om jouw eet- en beweeggewoontes weer onder controle te krijgen. 

MyFitnessPal
De eerste stap naar een gezondere levensstijl is registreren, ofwel het bijhouden van je eetgewoontes. Hou voor een bepaalde tijd eerlijk bij wat je precies consumeert en hoeveel calorieën je verbruikt. Door vervolgens jouw calorieverbruik aan te passen, verlies je op een trage maar uiterst effectieve manier gewicht. Daarna zal de app dienen als een soort passieve waakhond. Wanneer je zin hebt om te snacken, maar achteraf moet ingeven wat je precies gegeten hebt, zal je sneller voor een gezond stuk fruit opteren. Daarbovenop is de app volledig gratis.

Hardlopen met Evy
De Belgische Evy Gruyaert sport al letterlijke een aantal jaren heel Vlaanderen en Nederland aan om de loopschoenen aan te trekken. Een handige app liet dan ook niet op zich wachten. Je hebt je eigen trainingsdagboek, kan je eigen muziek uploaden die dan gecombineerd wordt met Evy’s zoetgevooisd Vlaams dialect en er is een loopschema voor elk niveau. Voor een schappelijke prijs heb je er dus een virtuele loopcoach bij.

Headspace
Een gezond lichaam en een gezonde geest gaan hand in hand. Headspace helpt je om wat orde in de chaos te scheppen door je te introduceren in meditatietechnieken. De Britse meditatie en mindfulness expert Andy Puddicombe begeleidt je stap voor stap, zonder de spirituele of religieuze toer op te gaan. Hij vraagt slechts tien minuten van je dag om zodanig een hele nieuwe mentale wereld in te stappen. De eerste tien lessen zijn gratis, daarna is de app betalend. Leuk om te weten: er zijn verschillende meditatiepakketten en één ervan focust specifiek op sport. Zo komen onder meer motivatie, focus, competitie en een vlotter herstel aan bod.

Heb je nog genoeg gigabyte op je gsm staan en ontdek je graag nieuwe apps die helpen met een gezondere levensstijl? Bekijk dan snel dit artikel van UnitedConsumers voor meer informatie!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.