studentenvoer pastaEerlijk, sfeervol en vooral gezond zijn woorden die uitstekend passen bij de Pasta Kantine in Rotterdam. Na een dagje shoppen in de markthal gingen Esmee, Jordi & Michelle van Studentenvoer fijnproeven bij dit restaurantje dat je moet kennen. We werden vriendelijk ontvangen en hebben onze ogen uitgekeken op de kaart!

Natuurlijk is een pasta heerlijk en zijn het prima koolhydraten voor als je gaat sporten. Als ik thuis pasta eet, gaat mijn voorkeur uit naar volkoren pasta maar dat is erg lastig als je ergens anders uit dan thuis. Niet altijd, en vooral niet bij de echte Italiaan, heb je keuze in volkorenpasta. Wij waren dan ook heel erg blij toen we hoorden dat alles op de kaart ook met volkoren -of glutenvrije pasta bereid kan worden, zonder meerprijs! En over prijs gesproken, de Pasta Kantine is super studenten-budget-vriendelijk. Heb jij misschien de keten Happy Italy of Vapiano in je hoofd? Pasta Kantine is iets uniek in haar soort, zo draait het niet om met een volle buik naar huis (oké, dit is toch wel aardig gelukt bij ons) maar om de voldoening na het eten van (h)eerlijke Italiaanse maaltijden.

De Pasta Kantine probeert zo eerlijk mogelijk in te kopen en waar mogelijk biologisch. Daarnaast hebben ze een ruime kaart en zijn alle gerechten onder de €15,00. Wil je liever wat meerdere gerechten proberen in plaats van één groot gerecht? No problem, je kunt gewoon kleinere porties bestellen zoals wij deden! Zo kun je kiezen voor een grote Italiaanse salade, en een kleine pasta. Of misschien toch andersom? Anyway, genoeg mogelijkheden! Pasta Kantine doet ook aan vegetarisch.

Wij aten heerlijke pasta’s met ingrediënten als rozemarijnworst, pesto en gamba’s maar ook een, voor ons toen onbekende, melanzane en een Italiaanse salade met rauwe spinazie, prosciutto, zoete tomaatjes en parmezaan. Delizioso! 

Heb je toch geen zin in om dit sfeervolle eettentje te gaan zitten? Het is nu ook mogelijk om een maaltijd af te halen! Bang dat het koud is voordat je thuis bent?  Niet nodig, ze leveren het namelijk zo zodat je het thuis heel eenvoudig zelf kunt maken.

chefs

tas pastakantine

De Pasta kantine!
Smaak7.5
Variatie op kaart8
Prijs8
Ambiance7.5
7.8Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
9.3

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.