Hi Fit Dutchies! Ik ben Celine en wellicht ken jij mij via mijn Instagram account @celine_cme.fitIk kom uit Breda en doe een dansopleiding in Rotterdam, hier woon ik dan ook. Hiernaast fitness ik nog een aantal keer in de week en let ik goed op mijn voeding. Naast mijn opleiding geef ik ook dansles en doe ik nog een thuisstudie (sport)voeding. Ik hoop dan ook dat ik dit snel kan afronden en ook andere mensen kan gaan begeleiden!

Terug naar mijn fit journey! Na jarenlang vanaf mijn kindertijd gepest te zijn, omdat ik te dik was, begonnen mijn eigen ogen dit ook steeds meer te zien. Uiteindelijk ben ik toch naar een diëtist gestapt die mij doorverwees naar een psycholoog.   

Never dat ik dit wilde! Ik wilde afvallen, niet gewoon mijn eigen mindset veranderen! Achteraf was het toch slimmer dit al wel te doen… Naar aanleiding van alle onzekerheden en schaamte heb ik jarenlang gekampt met vormen als Anorexia, Bing Eating Disorder en een heftige depressie, op 14 jarige leeftijd.

Maskertjes zijn de makkelijkste weg. Natuurlijk had niemand door dat ik met deze problemen zat aangezien het makkelijker is om het te verbergen en voor jezelf te ontkennen. De keer dat ik de diagnose kreeg en het aan een paar mensen vertelde aan mensen om mij heen werd er ook ”heel fijn” op gereageerd.  Van de ene kant natuurlijk begrijpelijk, het is niet makkelijk te begrijpen.

In de zomervakantie na mijn middelbare school heb ik voor mezelf de knop omgezet. Dit kon zo niet langer, ik moest en zou mentaal en fysiek gezond worden! Zonder verdere hulp van buitenaf ben ik voor mezelf aan de slag gegaan. 4 a 5 keer per week de fitness in en meteen zo gezond mogelijk eten. Hierdoor was ik wel in 2 maanden al veel kilootjes kwijt. Maar ik was er nog lang niet.

 

Wil je meer variatie in je training of voeding?

Check dan onze betaalbare schema’s hier eens!

 

Sinds ik was begonnen heb ik 2 jaar lang niks ongezonds gegeten. NIKS! Geen koekjes, snoepjes, drop, bubblegum, noem maar op. Hierdoor was mijn lichaam dit helemaal ontwend. Het is natuurlijk ook niet gezond, zo nu en dan een refeed/cheatmeal is mentaal een stuk fijner en het zou mijn metabolisme ook op pijl hebben gehouden. Dus: na deze 2 jaar ben ik toch toch maar gaan doen! Na 1 klein zakje chips was ik al ziek. Ik kon nergens meer tegen.

Uiteindelijk heb ik dit opgebouwd. Mijn mindset is nu al stukken beter geworden, maar ik heb nog vaak een terugval. Waarom? Mijn sterkste punten zijn ook mijn valkuilen: te perfectionistisch en teveel van mezelf vragen. Helaas is de weg naar succes met ups EN downs en dit kost tijd!

Geduld is nooit mijn sterkste kant geweest en soms vergeet ik mezelf een schouderklopje te geven voor wat ik al heb bereikt. Gelukkig krijg ik deze support wel heel fijn van anderen wanneer ik mijn #transformationtuesday post, haha. Ik ben nu 19 jaar en ben inmiddels 14kg en 12% bodyfat kwijt! 

 

Mijn grootste leerpunt en wat ik aan iedereen mee wil geven is ”don’t stress it!”

 

Wanneer ik me niet iedere dag 100% focus en stress op mijn voeding en fitness, maar ook gewoon geniet van de andere dingen in het leven, merk ik dat het veel gemakkelijker gaat. Je bent gelukkiger en je lichaam werkt veel beter mee!

 

Kun jij wat hulp gebruiken?
1 juli start onze nieuwe coachingsgroep!

Meer info over ons programma & waarom dat wel werkt voor jou? Klik hier!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.