Héhé, de eerste zonnestralen zijn een feit! En naast dat we zelf natuurlijk hebben liggen bakken, zijn ook de eerste burgers de afgelopen weekenden alweer omgedraaid. We kunnen dan ook niet vroeg genoeg beginnen met ons favoriete lijstje voor komende zomer: De Food Festival Agenda!

De komende maanden zorgen wij ervoor dat jij op de hoogte bent van alle hotspots op Food Festival gebied. Dus hallo zonnebril en losse broek want die vreethaak staat deze zomerse weekenden maximaal open ..

APRIL 2018

FesTEAval – 22 april Utrecht, DeFabrique
Tickets vanaf €16,48
Op FesTEAval geen spannende craftbiertjes of exotische cocktails, maar thee! Hoe tof! Tijd dus om lekker te theeleuten en op zoek te gaan naar jouw favoriete thee en vooral om jouw persoonlijke theemomenten te creëren. En als extraatje leer je dit jaar niet alleen over theesoorten, maar ook over de combinatie van thee met sport & health! Aanrader dus!

website: https://festeaval.nl

MEI 2018

Rollende Keukens – 9 t/m 13 mei Amsterdam, Westergasfabriek
Gratis entree!
Rollende Keukens is een van de vele food festivals die Amsterdam rijk is, maar het is er wel een om niet te missen! Tientallen rollende foodtrucks zullen zicht tot één groot openluchtrestaurant verenigen. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen, het is er allemaal!

website: http://rollendekeukens.amsterdam

TOOST Foodtruckfestival – 10 t/m 13 mei Den Haag, Bezuidenhout
Gratis entree!
Cheers, proost, TOOST! Toost Foodtruckfestival is het festival om het glas te heffen en te toosten op een gezellig samenzijn. Het is een intiem foodtruckfestival waarbij je kan genieten van kleine gerechtjes, ook wel bekend als tasters, van goed gezelschap en relaxte muziek! Dus raak je elkaar nogal eens kwijt omdat je vriend(in) zo graag die oesters wilde proberen en jij toch liever voor een gefrituurd kippetje gaat aan de andere kant van het terrein, dan is dit de place to be.

website: http://www.toostfoodtruckfestival.nl

Gezellige Zaken – 11 t/m 13 mei Den Bosch, Uilenburg
Gratis entree!
De naam zegt het al, gezellig, maar niet zomaar gezellig! Brabantse gezelligheid natuurlijk! Het festival bevind zich op prachtige, historische plekken in de hoofdstad van Noord-Brabant wat het festival niet alleen aantrekkelijk maakt voor onze mond, maar ook voor het oog. Lijkt het je tof om de restaurants in en rondom Den Bosch te ontdekken dan is Gezellige Zaken de ultieme plek om dat te doen. Daarnaast kost een gerechtje maximaal €6 waardoor je die extra Gin Tonic je wel kan veroorloven.

website: http://www.gezelligezaken.nl

Festival Trek – 10 t/m 13 mei Rotterdam, Vroesenpark
Gratis entree!
De
burgermeester van Festival Trek pakt dit jaar flink uit tijdens het vijfjarig jubileum! Het festival staat bekend als bourgondisch dorp en trekt het hele land door. In mei staan ze niet alleen in Rotterdam, maar ook in Utrecht (17 t/m 21 mei) en in Maastricht (24 t/m 27 mei). De chefs zorgen dan ook met liefde voor de lekkerste gerechten vanuit de keukentjes op wielen!

website: https://www.festival-trek.nl

Lepeltje Lepeltje – 18 t/m 21 mei Amersfoort, Burgemeester Brouwerplantsoen
Gratis entree!
Wie in het geval van Lepeltje Lepeltje niet kiest voor de grote lepel heeft deze heerlijke gerechten nog nooit geproefd! Tijd dus om je kleine lepel uit te nodigen voor dit heerlijke food festival. En wat je wellicht niet wist is dat Lepeltje Lepeltje een initiatief is van Kultlab. Een succesvolle organisatie die bekend staat door hun succesvolle events zoals Kannen & Kruiken, Gluren bij de Buren en Into the Woods.

website: http://lepeltje-lepeltje.com/amersfoort

Hap Stap – 18 t/m 21 mei Tilburg, Interpolistuin
Gratis entree!
Dit klinkt toch als muziek in de oren, vier dagen lang happen en stappen! Wat wil een mens nog meer? Hap Stap is dan ook het Tilburgse food festival waar het voelt alsof je thuis bent terwijl je uit gaat, ultiem relaxen dus! Je kunt het zien als een soort luxe BBQ in je achtertuin. Lekkere drankjes, heerlijk eten en swingende muziekjes. Wie zei dat je niet mocht dansen met een volle maag?

website: http://www.hapstap.nl

Foodstock – 18 t/m 21 mei Eindhoven, Philips de Jonghpark
Gratis entree!
Foodstock is inmiddels een welbekend begrip in de food festival wereld! Met meerdere edities door heel Nederland hoeven wij jullie niet meer te vertellen dat je hier bij moet zijn! Zo is er nog een editie deze maand, namelijk van 25 t/m 27 mei in Etten-Leur. Wij kunnen de broodjes pulled pork en de heerlijk, frisse spring rolls nu al proeven … Hm!!

Website: http://www.festival-foodstock.nl

Cuisine Machine – 18 t/m 21 mei Vlissingen, Machinefabriek
Gratis entree!
Cuisine Machine is hét culinaire carnaval van Nederland, en niet alleen in je mond! Nee naast de culinaire hoogstandjes maken de vele bandjes, dj’s en springkussens het feestje compleet. Dus voor de hongerige springkussen kampioenen, Cuisine Machine is jullie feestje. En dat allemaal in de voormalige scheepswerf, wat echt een super toffe locatie is om je Insta feed mee op te leuken!

website: https://cuisinemachine.nl

Multiculinair Food Festival – 19 t/m 21 mei Groningen, Bernoulliplein
Gratis entree!
Dit culturele food festival in het topje van ons land laat je op een laagdrempelige manier proeven van verschillende keukens! Zo kun je genieten van gerechtjes uit onder andere Suriname, Griekenland, India, Amerika en Armenie! En dat allemaal zonder het vliegtuig in te moeten! Zie het als een soort mini vakantie, wij zeggen BOEKEN!

website: https://www.multiculinairfestival.nl

Rotterdam Vegan Food & Drink Festival – 26 en 27 mei, Wijkpark het Oude Westen
Gratis entree!
Vegans, deze zomer is het zo ver! Het eerste vegan food festival van Nederland in harte Rotterdam! Een vegan eetfestijn met uitsluitend veganistische foodtrucks & marktkraampjes, en uiteraard de allerbeste craftbiertjes en natuurwijnen om al dat lekkers heel ordinair mee weg te spoelen. Wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel!

website: https://www.facebook.com/events/1934745226789705/

Sushi Festival Amsterdam – 26 en 27 mei Amsterdam, Dok (stadsstrand)
Ticket: €3,50 / Ticket + sushi creatie €9,00
Naast de welbekende Maki’s en meest bestelde Crispy Rolls, kun je tijdens het internationale sushi festival genieten van prachtige Japanse sushi creaties die zelfs jij niet wil op eten omdat ze zo mooi zijn .. Maar goed, de liefde van ieder mens gaat door de maag dus er mag gegeten worden, anders zouden we niet zo dol zijn op deze vissige feestjes!

website: http://www.sushi-festival.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.