Ik was nooit obese, maar ik leefde niet op een manier die ik nog wel twintig jaar vol had kunnen houden. Misschien dat de meesten zich er wel in herkennen, maar na school at ik mijn hele verstopte koekjes voorraad zo snel mogelijk op om daarna nog aan een zak chips met chocolademelk en slagroom te beginnen. ’s Avonds nog een patatje oorlog en een Bacardi-cola tijdens het uitgaan? No big deal. Maar ik werd steeds ongelukkiger als ik in de spiegel keek. Er was niets meer over van dat meisje die tot haar twaalfde gek was op alles wat met sport te maken had. Ik voelde me dik, opgeblazen en lui.

Toen ik op mezelf ging wonen begon ik met het maken van sapjes en smoothies. Dit beviel me zó goed dat ik in twee maanden meer dan twaalf kilo afviel. Sapjes smaakten me veel beter dan avondeten, en bovendien, die kilo’s moesten eraf. Laat ik het zo zeggen, in die tijd ging het niet zo goed met me. Ik voelde me zwak en mijn zelfbeeld was nog lager dan dat het eerst was. Maar men vertelde me in ieder geval dat ik dun was..

Dit was echt niet de manier! Leuk al die sapjes, maar het ging totaal niet goed met me. Ik moest mijn draai proberen te vinden om een normaal voedingspatroon op te bouwen. En ik wilde weer sporten, ik moest sterker worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Na zeven maanden zoeken naar een balans tussen gezond eten, sporten en genieten kan ik vertellen dat ik mijn patroon gevonden heb. Mijn passie voor sport is terug en ik houd er enorm van om lekker te variëren met vers fruit en groeten. Koolhydraten probeer ik zoveel mogelijk te laten staan, deze monsters doen mijn lichaam weinig goed. Al een paar maanden is mijn #beastmode aan in de fitness, en sinds een paar weken ben ik zelfs aan het trainen voor een run van 10 km! En dat terwijl ik eerst nog geen minuut kon lopen.. Nothing is impossible people! Daarbij geniet ik nog steeds van lekker eten en sla ik gerust een dagje gym over als ik het te druk heb (zonder me schuldig te voelen). I only do what makes me happy. Ik voel me goed, gezond en fitter dan ooit!

Herken jij je in mijn verhaal? Je kunt me volgen op Instagram (@esmeetrouw) en via www.fitdutchies.nl waar ik mijn fitjourney deel!

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.