Nadat Marit en Esmee hun fitjourney hadden geschreven voor jullie, ben ik nu dan aan de beurt.

Ik was een meisje dat eerst altijd dun werd genoemd, “er mag wel wat bij, bij jou hoor” hoorde ik vaak! Van kleins af aan heb ik al problemen met voeding, en was dan ook geen makkelijke aan tafel, hihi sorry dad! Maar naarmate ik ouder werd, begon ik eten te ontdekken en lekker te vinden, en haalde ik al die te korte wel in 😉

Helaas nu ongeveer zo’n 3.5 jaar geleden kreeg ik buikklachten, darmklachten om precies te zijn. Ik kwam aan, kwam aan, en kwam aan, uiteindelijk 7 kilo die ik ben aangenomen vanuit toen het allemaal begon. Waarover nu gezegd word “Dit is veel beter” of “Wow dan was je wel heel erg dun”! Na vele onderzoeken, ziekte, klachten, pijn, (ik laat verdere details voor mezelf) kwamen ze er achter dat ik een aantal voedselallergieën heb, voor o.a lactose en hazelnoten. Maar ook een vertraagde darmwerking (mijn darmen werken op dit moment ongeveer voor nog maar 40%, dat verklaart waarom ik zoveel aan kom) Niet dat ik nu een dikzak ben, ik pas gewoon maatje 34/36, en xs… maar toch!

Ik moest dus elk etiket gaan nalezen zoeken of er geen melk of andere bestandsdelen waarvoor ik allergisch ben in zat, daarvoor had ik even hulp gezocht bij een diëtiste, maar die heeft mij niet heel veel meer kunnen leren, dan ik zelf al wel snapte zoals dat ik naar soja producten moet overstappen, alle etiketten moet nalezen etc.

Dus zo begon mijn zoektocht naar goede voeding voor mij! Ik vond het verschrikkelijk, want kon altijd alles eten wat ik wilde, wat ik lekker vond, zonder daarbij hoeven na te denken. En nu viel er zoveel voor mij weg! Na ik denk ongeveer een jaar begon ik het interessant te vinden, en begon ik zelfs de keuken te ontdekken. Ik ging proberen dingen te maken die ik wel mag hebben, zodat ik ook wat lekkers ;). Ik leerde dingen te eten die ik daarvoor nooit at (zoals pindakaas… PINDAKAAS! Ja… ik at dat eerst nooit! Haha!

Op geven moment dacht ik maar met mijn persoonlijke ervaring, en toen ik geen hulp kon vinden bij mijn diëtiste! Dit wil ik… Ik wil mensen kunnen helpen naar in levensstijl met gezonde voeding, geen diëten, allergie waarmee je moet leren omgaan, informeren, of met welke hulpvraag dan ook! En nu 3.5 jaar verder studeer ik weer. Ik studeer momenteel HBO Voedingsdeskundige, en zal volgend jaar Maart/April afstuderen, daarna wil ik waarschijnlijk nog een vervolg studie gaan doen! En mijn passie op mijn manier gaan uitoefenen!
En nu is mijn volgende stap een balans tussen sport en gezonde voeding die bij mij past, met mijn lichamelijke klachten, en op mijn manier!

Daarover zeer binnenkort meer. Een uitdaging… die ik samen met jullie aan ga & deel!
Vind jij het leuk om mijn fitjourney dagelijks te volgen?  Dit kan op instagram (@cyndisprenkels)! See you there! 

About The Author

Cyndi Sprenkels

Voedingscoach, met bakken als grootste hobby! Studente voedingsdeskundige, hier voor alle feiten en tips over gezonde voeding!

Leave a Reply

Your email address will not be published.