Wij vinden het tof om nieuwe dingen te proberen of dingen te doen die we niet dagelijks doen. Een tijdje geleden ben ik naar Fitland Utrecht gegaan met Yvonne, Elise, Mark en Koen voor een workshop CROSSBOX. Wat dat is en hoe dat ging ga ik je uitleggen!

crossbox utrecht fitland

CROSSBOX is een combinatie van olympisch gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in een ruige, functionele trainingsruimte. Hopelijk kun je je er een voorstellen bij maken en anders vertellen we gewoon haarfijn wat we hebben gedaan.

Warming up
Van de personal trainer op de vestiging kregen we eerst een warming up waarbij we 3x een circuitje deden. Of we daarna goed warm waren? Zeker! Diverse oefeningen waaronder squats, touwtje springen en burpees om goed warm te worden.

WOD
Na de warming up hebben we samen de zogenoemde WOD, wat staat voor Workout of the Day gedaan. Tijdens deze training stonden de deadlift en de pull up op het programma . Nadat er op de techniek gelet werd begonnen we aan het circuit! 21-15-9 herhalingen oplopend op 75%, 80% en 85% van je 1RM (repetitie maximaal; dus wat je maximaal 1x aankunt). Dit sloten we af met een 1RM. Of dit zwaar was? Check de video en foto’s maar eens…

crossbox fitland utrecht

CROSSBOX Circuit
Na een korte pauze eindigde de workout met een circuit waarbij we maximaal gingen. Maximaal stuk, ook dat. Een circuit met onder andere box jumps, push presses, burpees en een killende wall ball…

Dit circuit met 6 oefeningen deden we 4x 1 minuut per oefening waarbij we tussendoor alleen onze aantallen op de muur mochten schrijven. Killing!

crossbox mark moe

Wil jij zelf eens een workshop van Fitland meemaken?
Bekijk dan hier de website van Fitland eens en profiteer van een kennismakingsactie!

 

PS: Fitland workshop vanaf 08:30min.

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.