Nog geen idee wat je gaat eten vanavond? Ik heb een goede suggestie! Ravioli gemaakt van courgette met een heerlijke vulling. Glutenvrij, lekker en het is nog snel te maken ook.

ravioli1

 

Mijn ravioli’s waren helaas niet erg fotogeniek maar desondanks wel heel erg lekker. De vulling is geheel naar eigen voorkeur samen te stellen. Ik maakte deze variant met Huttenkäse, spinazie, kip en basilicum maar hier kun je natuurlijk mee variëren.

recept voor 2/3 personen:

  • 2 courgettes
  • Tomaten passata
  • Handje geraspte kaas/mozarella
  • Vier handjes spinazie
  • 200 gram Huttenkäse/cottage cheese
  • 300 gram gebakken/gerookte kip
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Zout/peper
  • Knoflook
  • Olijfolie

Begin met het bakken van de kip. Ik bakte ze in olijfolie en voegde hier wat knoflook aan toe. Vervolgens gaan we aan de slag met de ‘pasta’. Zorg dat je een kaasschaaf of dunschiller hebt, en schaaf de courgette in dunne, gelijke plakjes. Leg ze op wat keukenrol zodat het vocht er zoveel mogelijk uit trekt. Vervolgens gaan we verder met de vulling!

Ik heb een handige keukenmachine, maar heb je dit niet, probeer het dan met de staafmixer. Inmiddels is je kip gebakken en afgekoeld, doe dit, samen met de Huttenkäse, spinazie, geraspte kaas/mozzarella, basilicum en peper en zout in de keukenmachine. Laat het mixen tot het een glad geheel is. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te droog is.

Leg om en om twee courgette-reepjes over elkaar gekruisd en leg in het midden een grote schep van de vuling. Vouw het pakketje dicht, en leg ze op de bakplaat. Doe dit totdat de courgette of de vulling op is. Verdeel alles over de bakplaat en doeer nog wat tomatenpassata/mozzarella of geraspte kaas en eventueel wat basilicum op. Wat jij lekker vindt!

Doe ze op 170 graden 20 tot 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

About The Author

Marjolein van Es

Hoi, ik ben Marjolein van Es en studeer International Lifestyle Studies. Inspiratie nodig? Bekijk dan mijn posts die vooral over food, fashion & lifestyle gaan!

One Response

  1. Marieke

    Het was heerlijk! Mijn moeder is echter vegetariër. Enig idee wat een goede aanvulling is ipv de kip?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.