Jaaaa, de herfst is al een tijdje geleden om de hoek komen kijken (of nou ja, de winter eigenlijk alweer bijna) en ik heb zin in kerst. Wie kijkt daar ook altijd zo naar uit?! Om een beetje in de stemming te komen en van vijf zakken pepernoten af te komen, besloot ik een lekker receptje te maken met de high protein kruidnoten van Body & Fit shop! Niet omdat deze per se ‘gezonder’ zijn, maar ik vind ze net zo lekker als normale kruidnootjes en we doen natuurlijk alles voor die gewilde gains.

Om niet zoals altijd saai terug te vallen op een bananenbrood besloot ik deze keer te experimenteren met courgette, een veelzijdige groente met een zachte smaak die dus ook prima in zoete snacks en gerechten verwerkt kan worden! Ik moet zeggen, de cake is ontzettend goed gelukt en is heerlijk als tussendoortje. Snel maken dus!

Courgette kruidnoten cake

Wat heb je nodig?

  • 250 gram geraspte en uitgeperste courgette (het bevat namelijk veel water dus zorg dat je dit goed uitlekt)
  • 300 gram meel naar keus (ik gebruikte deze volkoren speltmeel)
  • 3 eieren
  • een zakje high protein kruidnoten (hier!) (175 gram waarvan 100 gram gehakt het beslag in gaat en 75 gram gebruikt kan worden als topping/decoratie)
  • 150 ml olijfolie
  • 150 ml honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels speculaas- of koekkruiden
  • twee theelepels baking soda of bakpoeder
  • snufje zout

 

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een beslagvorm in en/of gebruik een stuk bakpapier.
  2. De rest is super gemakkelijk en geldt voor veel bakrecepten: meng eerst de natte ingrediënten door elkaar en voeg hier de droge ingrediënten aan toe. Dus als volgt: klop de eieren los, voeg hier de olijfolie, honing en geraspte courgette aan toe en meng dit met de handmixer even goed totdat er een consistente natte massa ontstaat.
  3. Voeg hier het zout, de bakpoeder, het meel en de specerijen aan toe en klaar is kees!
  4. O nee, de gehakte kruidnoten moeten er nog bij en dan moet het nog in de vorm.
  5. Daarna nog even aftoppen met wat hele kruidnoten want dat staat leuk.
  6. Doe de cake zo’n 40 tot 45 minuten in de oven (check na 40 minuten met een satéprikker of deze er schoon uit komt) en yam, dan issie klaar!

Ik kan nooit wachten totdat zo’n ding is afgekoeld, jij wel? Kopje thee erbij, dekentje, netflix of een goed boek en genieten maar!

Courgette kruidnoten cake 2

 

PS.
Niet iedereen is blij met zo’n hoeveelheid olijfolie of honing in zijn baksels. De olijfolie zorgt ervoor dat de cake niet droog wordt en de honing maakt zoet, want zoet is lekker en dat is onze eerste smaaksensatie die wij hebben als baby. Ik hou van zoet 🙂

De honing kan je vervangen voor iets anders zoets maar hoe je het ook went of keert, als je er rijpe bananen in doet, kokosbloesemsuiker of iets anders, carbs zijn carbs! En als je er zoetstof aan toevoegt mis je weer een deel volume en kloppen de verhoudingen niet meer. De olijfolie vervangen voor kokosolie heeft ook geen zin. Misschien dat je er melk of water bij kunt doen, geen idee, ik wil gewoon geen droge cake bakken want daar word ik chagrijnig van, haha!

 

Klik hier voor meer info!

strakke billen banner

 

 

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.