Waaaa ik heb net zo onwijs genoten van mijn ontbijtje dat ik het meteen met jullie wil delen! Ik was gisteren kwijlend naar Jamie Oliver aan het kijken op tv en hij is dan ook mijn inspiratie voor dit heerlijke ontbijt. Het zijn eigenlijk een soort pannenkoekjes maar dan dikker en met een andere textuur. Je hebt daarnaast maar 3 basis ingrediënten nodig!

 

Cottage cheese popover 1

Wat heb je precies nodig?

  • 1 ei
  • 100 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 2 eetlepels (volkoren)meel (ik gebruikte speltmeel maar je kunt ook bijvoorbeeld tarwemeel, havermeel of boekweitmeel gebruiken)

Maak je het voor twee personen (of heb je gewoon erge honger)? Voeg dan nog een ei, 100 gram cottage cheese en een beetje meel toe totdat het een dik beslag wordt.

 

Wat is er nog lekker in?

Ik maakte voor mezelf een zoete variant en mijn vriend een hartige. Ik had zin in blauwe bessen dus ik voegde een handje bevroren bessen toe en topte de popovers met een beetje Griekse yoghurt en agavesiroop. Mijn vriend had meer trek in kaas dus voegde dit toe samen met ham, champignons, tomaatjes, zout, peper en cayennepeper/chilipoeder. Je kunt dus toevoegen wat je wilt!

Cottage cheese popover 2Hoe moet je ze maken?

Gebruik een goede pan met antiaanbaklaag. Ik heb zo’n spray in huis waar ik echt minimaal gebruik van heb gemaakt, dus eigenlijk heb je weinig tot geen vet nodig! Mocht je niet zo’n goede pan hebben, gebruik dan gewoon een laagje (kokos)olie. Houdt er dan wel rekening mee dat ze iets vetter worden. Verdeel het beslag (ik maakte er drie uit) en maak ronde hoopjes in de pan. Bak ze zo’n 3 minuten voordat je ze omdraait (dit ging bij mij niet super soepel maar ach, you can’t have it all) en dan nog een paar minuutjes op de andere kant. Klaar is dan je heerlijke ontbijtje! Als sausje is kwark/yoghurt en honing/ahornsiroop/agavesiroop lekker bij de zoete variant en voor de hartige variant zou ik gaan voor ketchup of chilisaus. Enjoy!

 

 

Heb jij ons boek al gezien met o.a. Juliëns recepten?

 fit dutchies - gewoon is fit genoeg

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

4 Responses

  1. Daniella

    De smaak was heerlijk! Maar ze zagen er bij mij niet zo uit als op het plaatje…. Het was een soort roer popover geworden 😁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.