Sinds ik weer aan de man ben besef ik me dat je niet met en niet zonder ze kan. Want zou ik nu zonder moeten doen, had ik een hoop lol in mijn leven gemist. Le boyfriend is namelijk ziek. Geveld door de aanhoudende griep waar heel Nederland momenteel tegen vecht. En als mannen ziek zijn, dan is het menens. Zeg maar tegen het terminale aan. En dat vind ik grappig. Fucking grappig zelfs.

Mannen die ziek zijn voelen zich slechter dan het acteerwerk in Achter Gesloten Deuren en nog zieliger dan die ene scène uit The Green Mile. Ze liggen dan ook heel de dag lamgeslagen op bed. In de foetushouding. Met een duim in hun bek. Kijken ineens non-stop documentaires over de opwarming van de aarde, het uitsterven van de blauwvintonijn of de indrukwekkende teelt van hortensia’s.

Mannen die ziek zijn herhalen tot in het oneindige dat ze griep hebben, lopen mank omdat ze keelpijn hebben en slikken Trachitol omdat hun grote teennagel ontstoken is. Denken dan ook dat ze in de staat van ontbinding zijn, tikken daarom als een bezetene de hele medicijnkast achterover, drinken ineens kamillethee in plaats van zwarte koffie en denken hardop na over een veganistisch bestaan.

Ik vind het maar een komische verschijning, onze mannen geloof ik minder. Die voelen zich op dat moment de meest kwetsbare groep van de maatschappij. Veranderen kunnen we ze niet, dus ga er maar gewoon in mee. Leg een washandje over z’n hoofd, aai drie keer over z’n bezwete ruggetje, breng bakjes appelmoes en trek een lekker bouillonnetje van z’n ballen. Die hebben deze dagen toch geen functie.

 

 

Op zoek naar een voedings -of trainingsschema dat bij jou past?

Bekijk onze schema’s hier!

ps. mail even naar coaching@fitdutchies.nl om jouw onderhoud uit te laten rekenen 🙂

About The Author

Tess Fluit
Columnist

Hi, ik ben Tess Fluit, 21 jaar oud en studente Media, Informatie & Communicatie (MIC). Daarnaast ben ik trendwatcher, columniste in spé en een basic-goeroe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.