Iedereen lijkt verslaafd te zijn aan sporten. Of beter gezegd: verslaafd zijn aan het laten zien dat je verslaafd bent aan sporten. Gek genoeg doet het er niet alleen meer toe hoe vaak per week jij het zweet uit je naad squat, maar ook wat je draagt. De sportschool lijkt omgetoverd tot een heuse catwalk, waarop je alleen mag paraderen als je sneakers bij je sportbh matchen én andersom. Logisch dat je daarmee bezig bent, daar ben je immers vrouw voor. Vrouw ja.

Sinds wanneer maakt het andere geslacht zich druk om wat zij dragen tijdens het sporten, ruikt het kracht gedeelte naar een omgeflikkerde jerrycan One Million en is een laag uitgesneden hemd met spaghettibandjes sociaal geaccepteerd? Ik vraag het mij af. Nee hoor, geef mij die witte, verwassen t-shirts met weggevaagd Coca-Cola logo en gele oksels maar. Weet je in ieder geval dat hij niet langer voor de spiegel staat dan jij.

Mannen zijn de nieuwe fitgirls. Tellen niet meer hoeveel vrouwen ze op een vrijdagavond kunnen krijgen, maar hoeveel likes hun foto van een legpress met één been opbrengt. Ze volgen de bijbehorende lifestyle op de voet, maken (bijna) even knap geposeerde mirrorselfies en krijgen zélfs hun prakkie superfood op de meest artistieke wijze op de foto. En dat zonder geknoei. Desalniettemin is het een smakelijk vermaak vanaf mijn crossfietsie. Mijn calorieën zijn in ieder geval weer verbrand, daar waar het in de basis om draait.

 


Sports female NL 280416 - 310916 336x280

About The Author

Tess Fluit
Columnist

Hi, ik ben Tess Fluit, 21 jaar oud en studente Media, Informatie & Communicatie (MIC). Daarnaast ben ik trendwatcher, columniste in spé en een basic-goeroe!

2 Responses

 1. Marvin

  Haha true! De mannen kunnen er tegenwoordig ook wat van. Maar toch halen we het waarschijnlijk niet bij alle vrouwen die elke dag op Instagram moeten posten dat ze gaan sporten, aan het sporten zijn en klaar zijn met sporten. Plus daarbij alle eiwitrijke-havermout-chiazaad-en-gezonde-noten-yoghurt maaltijden die uiteraard ook getoond moeten worden 😉

  Reply
 2. Debby

  Haha!
  Heel erg waar, maar ondertussen doen we het allemaal.. En ik (en vele anderen) vinden dat toch stiekem wel mega leuk! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.