Vandaag staat er een simpele, maar smaakvolle club sandwich op het menu. Hou je van kruidig? Of juist van pittig? We got your back want de opties zijn eindeloos met Nando’s die je misschien wel kent van haar restaurants. Helaas zijn er (nog) geen Nando’s restaurants in Nederland, maar de sauzen zijn nu wel in vijf smaken verkrijgbaar bij Albert Heijn! 

De PERi PERi sauzen van Nando’s zijn de perfect smaakmaker voor allerlei recepten. Als internationaal foodmerk dat haar oorsprong in Zuid-Afrika heeft is wereldwijd bekend om haar brede assortiment sauzen en dus de restaurants. In Nederland zijn nu vijf soorten PERi PERi-saus verkrijgbaar én twee soorten PERinaise. PERinaise is dan weer een combinatie van mayonaise met PERi PERi-saus.

Welke smaken zijn er dan allemaal?

  • Lemon & Herbs
  • Garlic
  • Medium Hot
  • Hot
  • XX Hot
  • PERinaise mayonaise hot
  • PERinaise mayonaise mild

 

Wat is er bijzonder aan Nando’s?

Buiten de heerlijke smaak van de sauzen worden alle PERi PERi chili’s gemaakt dankzij samenwerking met zo’n 1.400 boeren verspreid over een aantal Afrikaanse landen. In Mozambique, Malawai, Zimbabwe en Zuid-Afrika groeien de unieke chilipepers die ervoor zorgen dat deze sauzen van pit en smaak worden voorzien. Benieuwd naar dit proces? Check dan deze video eens!

Recept!

Na deze inleiding zijn we dan bij het recept aangekomen; de Club Sandwich Chicken PERi PERi. Geen lastig recept, maar wel ongelofelijk lekker. Oh, en pittig als je gaat voor de hete sauzen van Nando’s. Ik heb de XX Hot + PERinaise gebruikt, maar met de mildere of kruidige sauzen zal dit net zo lekker worden en krijg je het net wat minder warm, haha!

What do we need?

  • Volkoren brood
  • Kipdijfilet
  • Romaine sla
  • Nando’s PERi PERi saus naar keuze
  • Nando’s PERinaise mild
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Prikkertjes

 

Hoe maken we dit?

  1. Allereerst heb ik de kip een tijdje in laten trekken met de XX Hot saus van Nando’s. Gebruik hier ook vooral de mildere varianten als dat je voorkeur geniet.
  2. Na een tijdje bak je de kip langzaam gaar en voeg je eventueel kruiden of nog wat Nando’s toe.
  3. Vind je het lekker om nog wat pepertjes mee te bakken? Dit kan altijd en ziet er ook nog leuker uit, haha. Let wel op; de saus is zelf al pikant zat so don’t overdo it.
  4. Nadat de kip gaar is gebakken ben ik begonnen met het beleggen van de club sandwich. Hiervoor heb ik komkommer, tomaten, romaine sla en de kip gebruikt.
  5. Per laag kun je er voor kiezen nog wat PERinaise toe te voegen. Vond ik lekker en maakt het net wat minder pittig als je de milde variant gebruikt. Voor mijn gevoel balanceerde ik het ”super spicy” zo een beetje.  Steek vooral ook wat prikkers in je sandwich, anders gaat hij niet blijven staan.
  6. Alles getopt? Snij je club sandwich dan doormidden! Kan natuurlijk ook al vooraf, maar dan is het wat lastiger om hem te vullen!

Ready to eat? Eet smakelijk!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.