Gezond leven en bewust zijn van wat je eet is iets dat wij belangrijk vinden. Maar betekent dit ook dat team Fit Dutchies nooit eens een lekker patatje, durum, pizza of een wijntje pakt? Nee, het is juist goed om af en toe iets slechts te eten. Zo’n zogenaamde ”cheatmeal” voorkomt gewenning en geeft je metabolisme, oftewel vetverbranding, een extra boost. Daarnaast kan het je helpen om gemotiveerd je voedingsschema te blijven volgen. Zie het als een beloning na een week hard werken in de gym. We houden het wel leuk, toch?20141010_171850

Omdat wij dus ook van cheaten houden zullen we vanaf nu onze lekkerste cheatmeals met jullie delen. Vandaag de eerste keer en het is de nieuwe Pizzaburger van Dr. Oetker! Je hebt hem waarschijnlijk pas 1000x op de reclame voorbij zien komen en ik kon de verleiding niet weerstaan. Dus bij deze mijn review!

Product
Natuurlijk zet Dr. Oetker het in de markt als nieuw product dat nog nooit iemand heeft gezien. Maar eigenlijk zijn het toch gewoon twee pizzabroodjes op elkaar die rond zijn? Aangezien ik pizzabroodjes erg lekker vind besloot ik om hem toch te testen! Welke smaken er zijn? Speciale, diavolo en salami. Ik probeerde de speciale én diavolo omdat ik niet kon kiezen. Laten we het daarop houden, haha.

Smaak
”Van binnen smeuïg als een pizza, van buiten krokant als een burger.” Dat is tenminste wat Dr. Oetker zelf zegt maar klopt dat ook? Het broodje is inderdaad lekker krokant en je bakt hem even lang als een normale pizza. Van binnen is het anders dan verwacht! Ik verwachtte echt een hard broodje met wat kaas, pepers enzo maar het was juist heel zacht. Zoals een goede dikke pizzabodem proeft. De binnenkant is echt heerlijk! Smaakvol en lekker pittig in het geval van de diavolo. Ik vind dit een echte aanrader, lekkerder dan de speciale!

20141010_182831

20141010_182852

 

Prijs

De prijs vind ik zo moeilijk om te beoordelen. Waar vergelijk je het mee? Een avondje bij de Italiaan, een frietje met een frikandel of met een paar satéstokjes met stokbrood? Per verpakking met elk twee pizzaburgers betaalde ik bij de Jumbo €2,85.  Schappelijke prijs? Dat is aan jou, lekker was het zeker!

Voedingswaarden
Pizza is natuurlijk niet erg gezond en we maakten er al eens een gezondere variant van welke je hier kunt vinden. Maar… als ik cheat kijk ik nooit naar de calorieën omdat het toch geen nut heeft. Hieronder staan de voedingswaarden die van de website van Dr. Oetker afkomen en gebaseerd zijn op de pizzaburger diavolo.

pizza diavolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20141010_182922

 

Cheat van de week #1
Product7
Smaak8
Prijs/Kwaliteit7.5
7.5Totale score
Reader Rating: (3 Votes)
6.8

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.