cups 1

Daar zijn ze weer, de ontbijt cups! Deze keer in een ander jasje. Ik vind het zó leuk om te ontbijten met kleine taartjes dat ik besloot om een andere variant te maken. Ik start de dag meteen vrolijk na zo’n lekker en feestelijk ontbijt.

cups 3

Wat heb je nodig?

 • Een muffin/cupcake vorm met 12 vormpjes
 • Granola/havermout
 • Kwark of yoghurt naar keus (500 gram)
 • Gelatine blaadjes (4 tot 5)
 • Fruit naar keus (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, etc.)
 • Roomboter
 • Honing (2 eetlepels)

cups 2

Ik heb zelf gekozen voor volle vanille kwark zonder toevoegingen (in magere kwark met een smaakje zitten altijd zoetstoffen en daar ben ik zelf niet zo van, maar die kan je natuurlijk ook gewoon gebruiken!) en ik had nog granola met zaden, pitten en gedroogde bessen in huis dus die heb ik gebruikt.

Sorry alvast, ik ben echt niet van het afmeten en wegen dus ik heb geen precieze hoeveelheden! Voeg een klontje gesmolten roomboter en twee eetlepels honing toe aan de granola (of de havermout) en meng deze tot een plakkerige substantie. Vet de cupcake vormpjes in of gebruik papieren vormpjes en verdeel de massa over de hoeveelheid cupcakes. Druk deze een beetje plat! Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuutjes in koud water. Los ze daarna met 5 eetlepels water op in een pannetje op laag vuur (let op: blijf roeren, dit gaat snel en niet laten koken!) en laat daarna even afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de opgeloste gelatine daarna roerend toe aan je kwark of yoghurt en verdeeld ze daarna over de vormpjes. Druk stukjes fruit in de kwark/yoghurt en laat minimaal 2 uur opstijven! Easy toch?

cups 4

 

 

TIP!
Meer info? Klik hier

banner fitchef

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

3 Responses

 1. Marijke

  Ziet er zo leuk uit! Ik zag ze op pinterest en ze staan al een tijdje op mijn ‘kooklijstje’. Erg leuk!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.