Uh oh, de temperaturen dalen weer aanzienlijk en het wordt weer vroeger donker. Voor mij een van de moeilijkste momenten om nog te gaan sporten en gezond te eten want: s’avonds met chocolademelk (ja ok en soms ook kruidnoten) en een dekentje op de bank slechte films kijken doe ik liever dan de kou trotseren. Maar toch moet ik mezelf blijven motiveren! Maar hoe?

tumblr_mvyl5hZ5WW1rc7zr1o1_1280

Als je gaat hardlopen: doe je warming-up alvast binnen. Zo ben je al opgewarmd voordat je naar buiten gaat en kun je gelijk beginnen.

Mijn hardloop-outfit bestaat meestal uit een 3/4 broek en een simpel shirt, niet echt ideaal met koude temperaturen. Dus: treat yourself en koop een leuke hardlooptrui of trainingsjack met lange mouwen. Het liefste met iets reflecterends erop. Dit is ideaal. Zorg er ook voor dat je voeten goed warm zijn.

Wat ik zelf nog niet geprobeerd heb maar zéker ga doen: naar de sportschool en op de loopband/crosstrainer je favoriete serie op je telefoon afspelen. Dat is altijd nog beter dan lui vanaf de bank kijken. En House of Cards is zo verslavend…

Sporten in je eentje kan natuurlijk heerlijk zijn (zie hier mijn vorige artikel) maar als ik in een dipje zit qua motivatie heb ik mijn buddy’s die me mee sleuren naar de sportschool wat mij ontzettend helpt. Zoek dus iemand die jou motiveert en helpt om je doelen te bereiken.

Hoe lekker is het als je de kou en donkere avond hebt getrotseerd en daarna jezelf kunt belonen met chocolademelk en met een dekentje op de bank kunt hangen? Mét een voldaan gevoel.

About The Author

Marjolein van Es

Hoi, ik ben Marjolein van Es en studeer International Lifestyle Studies. Inspiratie nodig? Bekijk dan mijn posts die vooral over food, fashion & lifestyle gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.