Vandaag review ik de post-workout blend van BodyLab! Maar als eerst, wat is een post workout volgens BodyLab?

Tijdens de training breek je spierweefsel af en de hoeveelheid die je opbouwt tot je volgende training bepaalt je totaal gewonnen spiermassa. Direct na je training is je lichaam een spons die veel voedingstoffen kan opnemen in de spiercellen. De juiste voedingsstoffen na de training geven een absolute kickstart aan je herstel!

De werking van een Post Workout direct na de training:
– Zorgt voor een kickstart van het herstel
– Brengt het lichaam van een afbrekende in opbouwende status
– Versnelde afvoer van afvalstoffen uit de spieren
– Vult direct de glycogeenvoorraden aan
– Levert de eerste voedingsstoffen voor opbouw van de spieren

Kort gezegd, het helpt je dus sneller en beter herstellen!

 

image

 

Mijn ervaring:

Als eerst kijk ik naar het label, wat ga ik binnen krijgen?

image

 

Ingrediënten: Farmaceutische kwaliteit dextrose, wei proteïne concentraat (melkeiwit, lactose), Maltodextrine, fructose, waxy maisfood starch, l-glutamine, BCAA mix (leucine, valine, isoleucine)(soja)), wei proteïne isolaat (melkeiwit, lactose), creatine monohydraat, creatine ethyl ester, magnesium citraat, vitamine C, kalium chloride, natrium chloride, vitamine B3; grape skin extract, zoetstof: sucralose; Tropical:aroma’s, citroenzuur, zoetstof: E952+E954, kleurstof: sunset yellow.

Zoals je dus kan zien zit er een stuk minder eiwitten in en meer koolhydraten/suikers. Hier zal je dus wel rekening mee moeten gaan houden als je let op je macro’s. De koolhydraten/suikers zijn nodig om je lichaam weer te laten herstellen. Als je traint dan verbruik je veel energie wat gehaald wordt uit de glycogeen voorraad in de spieren. Na de training zijn deze dus (zo goed als) leeg en moeten ze zo snel mogelijk aangevuld worden. Dit is nodig om het herstel en de groei te bevorderen.

Ook zit er in de post workout eiwitten en bcaa’s. Het eiwitgehalte is wel een stuk lager dan in een wheyshake. De bcaa mix bestaat uit Leucine, Valine en Isoleucine

Wat ik merkte was dat ik eerder mijn energie terug had na een zware training. Ik gebruik soms pre-workout en als ik dat doe ben ik daarna echt helemaal op. De post workout hielp om er sneller weer bovenop te komen. Voor de rest heb ik nog weinig verschil in massa of spierherstel gemerkt, al zal het er waarschijnlijk wel zijn geweest.

De smaak was wel even wennen. Ik heb de smaak Forest Fruit en deze was echt heel zoet. Bijna te vergelijken met hubba bubba kauwgom.

De post workout van Bodylab is dus een goede mix om sneller te herstellen van een intensieve workout!

Benieuwd naar dit product? Bekijk of koop hem hier!

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.