Hoi! Misschien ken je mij nog van deze blog op Fit Dutchies over mijn transformatie waarbij ik 15 kilo afviel. En nu.. nu ben ik dus ook een vaste blogger voor Fit Dutchies en daar heb ik heel erg veel zin in. Vanaf nu zal ik jullie regelmatig wat meer vertellen over voeding en sport. Maar wie ben ik eigenlijk?

debra transformatie

Wie ben ik?

Op Instagram sta ik bekend als Debshealthylife, maar mijn volledige naam is eigenlijk Debra van der Heide. Ik ben 20 jaartjes jong en bijna klaar met mijn opleiding journalistiek in Utrecht. Op dit moment begin ik bijna aan mijn afstuderen en wil ik het liefste de televisiewereld in. Mijn liefde voor sporten en gezonde voeding is eigenlijk 3 jaar geleden pas begonnen.

Ik was namelijk liever lui dan moe en van sporten hield ik niet. Met de piepjestest op school bleef ik liever op de bank zitten want ik haalde toch nooit een voldoende. Ik was niet dik, maar er mocht wel wat vanaf. Op de middelbare school was ik altijd wel onzeker over mijn uiterlijk, maar ik deed er niets aan. Ja, af en toe ging ik hardlopen, maar daar bleef het ook bij en vaak voor twee weken. Ik hield niets vol en at teveel suiker. Ik besefte me pas later dat ik op een dag wel 8 koekjes had gegeten terwijl ik het niet eens door had.

debraDoel
Ik weet het nog heel erg goed toen ik eindelijk inzag hoe fout ik bezig was. Na de feestdagen zag ik foto’s terug waar ik mijzelf niet meer terug herkende. Ik was ongelukkig en daar wilde ik wat aan doen. Het begon met veel cardio en daarna mijn eetpatroon aanpassen. Ik zag verandering en dat werkte verslavend. Misschien iets te verslavend want in het voorjaar van 2014 werd ik te dun. Ik ben 1.73 lang en woog nog maar net 55 kilo. Dit had ik op dat moment niet door, maar gelukkig zagen familieleden het wel. Ik ben sindsdien juist volop krachttraining gaan doen en weeg inmiddels alweer 63 kilo. Gelukkig zijn dat voor het grootste deel spieren.

Naast de sportschool doe ik ook af en toe aan hardlopen. In mei loop ik mijn eerste 10km, wat ik super spannend vind! Ik had vroeger nooit kunnen denken dat ik sporten en gezonde voeding zo leuk zou vinden. Sinds november heb ik ook mijn eigen blog waar ik super druk mee ben. Het is mijn leven geworden en zeker geen dieet. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik na mijn opleiding journalistiek volgend jaar nog een avondopleiding sportvoeding wil gaan doen.

Waar ga ik over schrijven?

Ik wil mijn ervaringen die ik heb opgedaan met jullie delen en zal dus vooral over voeding en sport gaan schrijven. Dat kan variëren van wetenschappelijke artikelen over voeding tot hoe je het beste kunt beginnen met krachttraining. Daarmee wil ik mensen helpen die hun doelen willen bereiken. Ook al ben ik zelf ook nog lang niet klaar met deze fitjourney.

 

Liefs,

Debra

 

About The Author

Debra van der Heide

Ik verloor 15 kilo door gezonde voeding en sport. Nu vooral gericht op krachttraining en de beste versie van mezelf maken. Mijn motto: It's time to get fit. Het leven is te kort om op de bank te blijven hangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.