Mijn naam is Demy Janssen, ik ben 20 jaar en ik studeer musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Ik ben altijd al een sportieve meid geweest en dans vanaf mijn 4e jaar. Ik koos een speciaal sportprofiel tijdens de HAVO waardoor ik niet één keer per week, maar drie keer per week in de gymzaal te vinden was. Ondanks dat ik zoveel sportte ben ik nooit de dunste geweest.

Ik hield ontzettend veel van snoepen en vooral van chocolade kon ik niet afblijven. Ook waren mijn laatste jaren op de HAVO niet altijd even gemakkelijk waardoor ik een echte emotie-eter werd. Ik dronk veel alcohol in het weekend en at doordeweeks ongezond. Toen ik een studierichting moest gaan kiezen wist ik echter al snel welke kant ik op wilde: van kleins af aan was het mijn droom om in musicals te staan. Ik werd dan ook aangenomen op de dansacademie in Arnhem. Ontzettend gaaf maar ook vooral heel confronterend!

20 uur per week dansen betekent ook 20 uur per week voor de spiegel staan in een strak balletpakje waarin je werkelijk alle lijntjes ziet. De knop ging pas echt om toen een kennis van mijn vader op een avond tegen me zei: ‘Ben je niet iets te stevig om een danseres te worden?’. Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet gaan afvallen vanwege deze opmerking, maar puur omdat ik stiekem vond dat hij gelijk had en omdat ik walgde als ik in mijn ondergoed voor de spiegel naar mezelf keek.

 

Stay tuned voor J.LO x Bodylab!

Check hier de Facebook page!

 

Toendertijd was ik er echt van overtuigd dat ik gezond bezig was met afvallen: Ik at rond de 1200 calorieën per dag, soms iets meer, en begon ook in het weekend met hardlopen. Ik at elke dag havermout als ontbijt, twee stuks fruit, rauwe groente als tussendoortjes, 4 boterhammen en ‘normaal’ avondeten wat mijn moeder klaarmaakte. Het afvallen lukte heel goed, in 15 weken was ik ruim 10 kilo kwijt!

52KG

52KG

Op deze foto woog ik 52 kg, het lichtste wat ik ooit ben geweest. Ik was echter nog steeds niet tevreden. Als ik terug denk aan die periode kan ik me vooral herinneren dat ik elke dag op de weegschaal stond en obsessief met eten bezig was. Of ik gelukkig was? Niet echt. Als ik foto’s terug kijk denk ik ‘Wow Demy, wat was je dun!’ Dit zag ik toen echter helemaal niet. Ik keek in de spiegel en zag alleen maar de dingen die nog beter konden. Na een paar maanden hield ik dit strenge eetpatroon niet meer vol en heb ik een enorme terugval gehad waarbij ik weer ruim 8 kilo ben aangekomen.


Momenteel weeg ik 58 kilo en zit ik lekkerder in mijn vel dan ooit! Na twee jaar in Arnhem gestudeerd te hebben werd ik aangenomen op de HBO opleiding musicaltheater in Tilburg en ik zit daar nu in het 2e jaar. Naast zang, dans en acteren heb ik een nieuwe liefde gevonden: krachttraining!

Ik ben naast mijn opleiding nu ook ongeveer 3 keer per week in de sportschool te vinden en hier word ik zo gelukkig van. Cardio doe ik (bijna) niet meer, ik sta nu veel liever bij de ‘free weights’. Ook ben ik heel anders gaan eten, mijn doel is niet langer meer om af te vallen maar juist om spiermassa op te bouwen. Ik eet nu rond de 2000 calorieën per dag en zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. Ook heb ik elke week een cheatday en hier kan ik ook echt van genieten.

Natuurlijk heb ik soms nog van die dagen dat ik mezelf vergelijk met anderen en dat ik alleen maar de dingen zie die beter kunnen, maar echt veel minder dan vroeger. Nobody’s perfect, je eigen lichaam is zo bijzonder omdat er maar één van is en daar  moet je van houden.

‘Workout because you love your body, not because you hate it’. 

Demy volgen op Instagram? Klik hier!

 

AFVALTIP!

vet verliezen banner

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.