Bij letselschade liggen de zaken vaak gecompliceerd
Veel mensen denken dat ze het broodnodige wel weten als het om verzekeringen en aansprakelijkheid bij ongevallen of ongelukken gaat. Maar zeker bij letselschade liggen de zaken gecompliceerd, zo ervaren letselschadespecialisten vrijwel dagelijks. Particulieren weten vaak niet hoe de afhandeling en aansprakelijkheid wettelijk geregeld zijn als er sprake is van letselschade. Volgens een analyse van Flyct letselschadespecialisten bestaan er over diverse zaken onduidelijkheden.

Je kunt aansprakelijk zijn zonder schuld te hebben
Het lastige met letselschade is dat je, ook al je persoonlijk niet schuldig bent, wel voor letselschade aansprakelijk gesteld kunt worden. Een bekend voorbeeld, zo meldt Flyct letselschadespecialisten, is een woning waar een dakpan vanaf komt tijdens een storm. En die toevallig een passant raakt. Als jij de huiseigenaar bent, kun je voor dit letsel aansprakelijk gesteld worden.

Letselschade is breder dan menigeen denkt
Onder letselschade worden tal van schadegevallen gerekend, vaak meer dan veel mensen denken. Zo vallen verkeersongelukken onder letselschade, maar ook fouten van artsen of chirurgen. Ook vechtpartijen tijden het uitgaan die tot letsel leiden, zoals hersenschade of verlamming, vallen onder de noemer letselschade.

De andere partij
Als er sprake is van letselschade waar jij bij betrokken bent, krijg je van doen met de verzekeraar van de ‘tegenpartij’, de andere partij dus. Ga er hierbij van uit dat de letselschadespecialisten niet per se kijken naar jouw belang, maar dat je moet opboksen tegen schade-experts die het onderste uit de kan willen halen voor de slachtoffers.

Als er sprake is van eigen schuld…
Letselschade kan niet altijd worden verhaald op een verzekeringsmaatschappij. Als het slachtoffer voor een redelijk te noemen deel, door eigen toedoen, letselschade heeft opgelopen, betalen veel letselschadebedrijven niet uit. Een bekend voorbeeld is gereden hebben met alcohol op, waardoor een ongeluk en letsel is ontstaan, het niet dragen van een gordel of veel te hard rijden. Dit soort zaken heeft uiteraard gevolgen voor het al dan niet krijgen van een vergoeding en/of de hoogte van de schadevergoeding.

Mediation is ook een optie
Bij gevallen van letselschade wordt sinds enkele jaren steeds vaker mediation ingezet. Hierbij proberen de twee betrokken partijen er via een goed gesprek uit te komen. In overleg kan er overeenstemming bereikt worden over de hoogte van een vergoeding. Hierdoor zijn er twee winnende partijen, in plaats van één partij die als verliezer aangemerkt kan worden.

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.