Het begint weer koud te worden. Met een lekker dekentje op de bank, de oven ruiken, warme appel, kaneel. Oke, ik zelf bak heel het jaar door, dat is echt mijn hobby! Maar toch heb ik nu een lekkere herfst cake bedacht met deze ingrediënten. Makkelijk te maken, geheel gluten en lactosevrij, heerlijk als je het mij vraagt! En ik ben benieuwd wat jij er van vind!

appelkruimel fd

Ingrediënten:

 • 2 bananen
 • 3 eieren
 • 100g kokosrasp
 • 50 gram amandelmeel
 • 3tl. kokosolie
 • tl. agarvesiroop
 • 3tl. kaneel
 • 1 appel
 • 2tl. bakpoeder

Bereidingswijze:

1.Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. (dan is hij zeker goed warm wanneer jij klaar bent met je voorbereiding)

2. Snijdt je bananen in plakjes doe deze samen met de eieren in een bekken, en meng deze met een staafmixer.

3.Voeg hier daarna je amandelmeel aan toe, meng dit tot 1 massa.

4.Nu kun je daar ook je kokosrasp, kokosolie, en agarvesiroop aan toevoegen, zorg dat je ook deze door je beslag heen mengt met je staafmixer.

5. Snij je appel voor 3/4 in blokjes, houd 1/4 van de appel over en snijd deze in plakjes voor de garnering.

6. Voeg de blokjes appel, je kaneelpoeder, en de bakpoeder aan je beslag toe, en meng het nog 1x allemaal goed door.

7. Pak je cakeblik, vet deze in met bakspray of zorg bakpapier! Doe je hele beslag in je cakevorm, strijk deze een beetje uit voor een mooie resultaat, leg daarna de plakjes appel die je had bewaard er boven op, en hup de oven in!

8. 50 minuten in de oven en je kunt ondertussen al gauw genieten van die heerlijke geur waar ik je over vertelde. Daarna… SMULLEN!

 

 

”GEWOON IS FIT GENOEG”

Bestel het boek nu met 10% korting!

gewoon is fit genoeg

About The Author

Cyndi Sprenkels

Voedingscoach, met bakken als grootste hobby! Studente voedingsdeskundige, hier voor alle feiten en tips over gezonde voeding!

2 Responses

 1. Nicole Philippart

  Hey! Super chill dat er hier zoveel recepten op te vinden zijn. Ik wil heel graag afvallen, zijn al deze recepten daar ook op gericht of hoe moet ik dit zien? Thanks!

  Reply
  • Jordi Sloots
   Jordi Sloots

   Hi Nicole! Je hebt de site ook gevonden zie ik haha. De meeste recepten passen prima binnen een healthy lifestyle. Al is het natuurlijk wel zo dat 10x per dag iets eten dan healthy zou moeten zijn weer té veel van het goede is. Wij raden dan ook altijd aan om uit te rekenen wat je caloriebehoefte is. Ik zal zo even reageren op je facebookberichtje met een linkje!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.