Ik neem jullie even mee naar 10 jaar geleden toen we een wedstrijd aan het voetballen waren op het hoofdveld. Naast ons was een andere wedstrijd aan de gang op een pollenveld en wat teamgenootjes maakten wat grapjes want ‘’zij’’ konden echt niet voetballen…

Die zij dat waren mensen die super veel plezier in het spelletje hadden, dit met net zoveel passie en strijd speelden als wij maar er was één verschil. Wij waren een selectieteam en zij waren een G-team, oftewel een team met zowel verstandelijk als lichamelijk gehandicapten.

Eigenlijk kan ik er best boos om worden dat deze tak in veel sporten een ondergeschoven kindje is terwijl ik het juist he-le-maal geweldig vind dat zij de mogelijkheid krijgen net zo actief bezig te zijn als ik dat kan, gezegend met een gezond lichaam.

De reden dat ik dit schrijf is een campagne waarmee ABN AMRO zich inzet als ‘’partner van de toekomst’’ waarbij zij investeren in talentontwikkeling waaronder ook paralympische sporters! Je kunt over banken zeggen wat je wil maar zo’n initiatief waarbij paralympiërs onder de aandacht worden gebracht maakt mij toch wel blij.

Wil je meer weten? Dan kun je dit persbericht eens lezen of onderstaande filmpje kijken!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.