Ergens in mei kregen we een mailtje van een van onze trouwe volgers: Melanie Zevenbergen. Zij had zelf een mooie transformatie doorgemaakt en wilde deze graag delen! Door de vakanties door was het ons even ontgaan maar dit verhaal was zeker de moeite waard!
Onze collega’s van Fitgirls zagen dat ook en deelden het verhaal van Melanie al. Is dat erg? Nee, ik weet zeker dat we allemaal trots mogen zijn op Melanies prestatie! Haar verhaal lees je dan ook hieronder!
Alles ging op..
Zaterdagavond. Filmpje met een vriendin. Snackje op tafel. Snackje. Er stond op tafel een hele zak borrelnootjes, toastjes met brie en krabsalade, blokjes kaas en worst, pepsels en een fles wijn. En alles ging op. En niet alleen op zaterdagavond.
melanie transfo 2
Ik snackte heel veel, naast de wekelijkse pizza, friet en alle keren uit eten. Ik werd dikker en dikker en baalde er van. Maar niet dat ik er iets aan deed, of slechts tijdelijk. Al vele lijnpogingen waren voorbij gekomen en na twee of drie weken verviel ik weer in mijn oude patroon. Totdat de weegschaal op een dag 88,8 kg aanwees. 88,8kg… Dat is bijna 90. Wat komt er daarna? Bijna 100?
Het roer ging om. Vanwege een blessure ging ik mij verplicht inschrijven bij een sportschool. Maar ik vond het een stom gezicht als ik daar drie oefeningen deed en weer wegging. Dus pakte ik maar wat cardio mee. En de cardio sloeg aan.
 melanie transfo 3
Het voelde goed om te gaan sporten, maar het bleef 1x in de week. Daarnaast stopte ik met snacken, in ieder geval met dagelijks snacken en pakte ik gezondere alternatieve. De eerste tien kilo gingen er vrij snel af en toen bleef ik een beetje hangen. Ik ben gaan minderen in koolhydraten en krikte het sporten op naar 3x per week en zo verloor ik nog eens tien kilo. Op een gegeven moment ben ik etiketten gaan lezen en ik schrok van de hoeveelheden suikers ik eigenlijk op een dag nog binnen kreeg. Ik ben suikerarm gaan eten en verloor zowaar nog drie kilo. Inmiddels sportte ik 5 á 6x per week, het werkte verslavend.
 melanie transformatie 500x500
Na twee jaar zonder echt te lijnen maar wel te letten op mijn voeding en veel meer te bewegen dan voorheen ben ik 23 kilo afgevallen. Iets wat ik met het ontbreken van een ruggengraat echt niet had verwacht. Mijn leven is totaal omgeslagen! En geloof me, ik ben zoveel gelukkiger nu 😊
 

Check deze review eens met 6x coco know! Wist je dat?

innocent coconut water

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Queen Chubby

    wow, hier krijg ik echt inspiratie van! Ik kamp ook met overgewicht en ik wil zeker 20 kilo verliezen. Vandaag was mijn motivatie ver te zoeken: lees broodjes met kaas en kitkats. Maar na één slechte dag kan/mag ik niet stoppen met mijn gezonde levensstijl! Ik kan het wel! Bedankt voor de inspiratie en je mag absoluut trots op je zijn!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.