Afgelopen maandag had ik de unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij Team LottoNL-Jumbo wielerploeg in Den Bosch. Ze hadden nog twee dagen tot vertrek naar de Tour de France en dus werden de puntjes op de ”i” gezet en dat leek me interessant. Als cherry on the cake mocht ik een van de verzorgers ook nog wat vragen stellen over zijn werkzaamheden en dat wil ik jullie niet onthouden. Dus; 6 vragen aan Maarten Mimpen!

Wat zijn nu eigenlijk jouw dagelijkse werkzaamheden?
Heel breed! Dat is het verzorgen van de renners tijdens een rit, maar ook de massage, voeding, hotels regelen.

Hoe zit dat met de voeding precies?
Wij voeren eigenlijk uit wat we van de voedingsdeskundigen als opdracht krijgen. Zij hebben natuurlijk de kennis en wij zijn de hele dag in de buurt van de renners. Aan de hand van deze opdrachten proberen wij de renners zo goed mogelijk te voeden zodat ze optimaal kunnen presteren eén dat ook kunnen blijven doen.

Het ontbijt is erg belangrijk hierin en lijkt misschien een fijn begin van de dag, maar met zo’n enorme inspanning is het dan echt stapelen. Zoveel calorieën binnenkrijgen dat je er zelfs tegenop ziet is dan ook vaak is het geval.

Drie weken lang met zo’n intensiteit doorgaan. Hoe dan?
Tijdens de koers probeer je zo snel mogelijk te beginnen met het eten van vaste voeding zoals rijstcakes, broodjes en bijvoorbeeld puddingbroodjes (yay!). Tijdens de rit zelf eet je meer vloeibare voeding zoals gells.  Daarnaast proberen we de renners zo goed mogelijk te verzorgen door middel van massages en een goede nachtrust. Al met al blijft het natuurlijk een enorme uitputtingsslag.

Hoeveel calorieën verbranden de renners bij een gemiddelde rit?
Het varieert natuurlijk enorm maar zo’n 3000-5000 halen ze soms zeker! Dit kun je eigenlijk niet bij eten, natuurlijk.

Je bent klaar met de koers, stapt van de fiets en dan?
Nadat ze klaar zijn met een koers fietsen ze de benen los, gaan de renners de bus in, krijgen ze een proteïne shake en de kok heeft een herstelmaaltijd gemaakt die vaak bestaat uit kip & rijst. Daarna gaan ze naar het hotel en worden ze daar gemasseerd. Daarna zijn ze in het hotel en krijgen ze daar een normale maaltijd en wat suppletie zoals vitamines en natuurlijk is je slaap belangrijk.

 

Hoe ga je om met het commerciële belang & de fysieke gesteldheid van de renners bij blessures?
Fietsers zijn erg hard en zullen nooit stoppen voor kleine pijntjes. Je weet dat je constant door de verzuring heengaat en opgeven is echt het allerlaatste waar de renners aan denken. Na die drie weken zijn ze vaak na zo’n 4-5 weken weer hersteld en beginnen ze weer met ritten maken, etc. Gelukkig kennen we de renners en kennen zij hun eigen lichaam ook goed waardoor we hier op kunnen inspelen.

 

WIN!
Lotto is sponsor van de Team LottoNL-Jumbo wielerploeg en hebben een hele toffe campagne opgezet waar jij kans maakt op hele toffe prijzen. Tijdens de Tour de France zul je diverse teamleden aan het woord horen én krijg je een kijkje in de keuken.

Wil jij dit volgen? Beantwoord dan de vragen op www.facebook.com/lotto en maak dagelijks kans op een Team LottoNL-wielershirt! En als jij de meeste vragen goed hebt win je misschien wel een echte Bianchi-fiets! Dus… doe jij mee via www.facebook.com/lotto?

 

Op 1 juli zal de start van de Tour de France plaatsvinden en we hopen natuurlijk dat op 23 juli in Parijs een Team LottoNL-Jumbo renner op het podium zal staan.
Wij wensen iedereen succes & hopen op succes van Dutchies!

 

 

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.